2 - 99 spillere
10+ min
8+ år
 • partyspil
 • Terningspil
 • Horror
 • Relateret læsning


  Zombie Dice

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 7. June 2012

  De levende døde har kun ét mål med deres eksistens: Få fat på så mange hjerner som muligt, uden at blive skudt af de mennesker, der indeholder de dejlige, dejlige hjerner.

  I Zombie Dice indtager du rollen som en zombie, der, ved hjælp af at rulle terninger, skal ud i verden og indsamle så mange saftige, velsmagende hjerner, du kan. Du skal presse citronen for at vinde, men vide hvornår du skal stoppe, for ikke at miste alle dine indsamlede hjerner.

  Opsætning

  1. Find en måde at holde styr på jeres point: blyant og papir, nogle små brikker eller lignende.
  2. Tag låget af æsken.

  Du er nu klar til at spille.

  Sådan spiller du Zombie Dice

  Ældste spiller er startspiller.

  Du starter med at tage tre terninger op af æsken, uden at kigge på dem. Der er tre farver af terninger: grønne, gule og røde. Farven fortæller, hvor svære de er at få successer på. De grønne er nemmest, de røde sværest og de gule midt imellem.

  Rul de tre terninger. Der er tre symboler på terningerne, der hver især har en betydning.

  Hjernerne er målet med spillet – hver hjerne tæller som et point. Disse tager du til side.


  Åh nej! Du blev skudt. Disse tager du også til side. Hvis du får tre skud, ryger du ud af denne runde, og mister alle de hjerner, du har samlet sammen. Disse tager du også til side.

  De dumme mennesker løber så sørens hurtigt! Fodsporene giver hverken point eller gør skade, men til gengæld skal de rulles med, hvis du vælger at fortsætte.

  Kig på de terninger, du har rullet, og beslut dig for, om du vil rulle videre, med chance for at få flere hjerner, men risiko for at få flere skud – eller om du vil stoppe her og tage de point, du har nu.

  Hvis du vælger at fortsætte, skal du trække nye terninger fra æsken, så du igen har tre, og rulle flere terninger. Du fortsætter på denne måde, indtil du vælger at stoppe, eller du får tre skud.

  Afslutning på Zombie Dice

  Så snart en spiller når 13 point, går spillet ind i slutrunden. Man spiller runden færdig, sluttende med spilleren lige før startspilleren, således at alle har lige mange runder i spillet.

  Hvis to spillere ender med at have lige mange point, tager de to spillere en ny runde, indtil en af dem har flest point efter en runde.

  Vurdering af Zombie Dice

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Zombie Dice er et gennemført spil af den såkaldte “Push-your-luck” type. Det er med andre ord et spil, hvor man føler, det kan betale sig, hvis man lige kan presse citronen lidt mere hver tur – ofte med forfærdelige følger for ens pointscoring.

  Zombietemaet er meget populært i både film, tv, litteratur og altså også i brætspil. Zombie Dice er et godt lille zombie spil, du nemt kan lokke vennerne til at prøve, efter en god aften i zombiernes tegn. Den korte spiltid gør også, at det er hurtigt at hive frem og nemt at forklare, som en opvarmning til aftenens brætspil.


  Kommentarer til Zombie Dice