2 - 4 spillere
90+ min
10+ år
 • familiespil
 • partyspil
 • Realtime
 • Regler på dansk

  Tudefjæs

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 7. April 2016

  I Tudefjæs gælder det om at være den bedste til at forudsige, hvad der sker under en fodboldkamp. Hvem får næste hjørnespark? Rammer bolden træværket? Spillerne vædder både før og under kampen, og den spiller, der har flest point, når slutfløjtet har lydt, vinder.

  Setup

  • Læg spillepladen foran spillerne.
  • Hver spiller vælger en farve og tager en spillebrik og 10 jetoner i den valgte farve.
  • Hver spiller placerer deres spillebrik på startfeltet på kanten af spillepladen.
  • Vælg hvilken kamp I skal se (det burde I jo nok have gjort, dengang I aftalte, at I skulle spille) og tænd tv’et/computeren.

  TudefjæsPå venstre del af brættet (rød og gul zone) satser du før kampen, mens den højre side (grøn) bruges under selve kampen.

  Runder i Tudefjæs

  Spillepladen i Tudefjæs er delt op i tre områder. Venstre side består af en rød og gul zone, hvor spillerne skal satse på, inden kampen går i gang. Højre side består af et grøn zone, som spillerne skal satse på under selve kampen.

  Før kampstart skal hver spiller satse fem jetoner i den røde eller gule zone.
  De jetoner, man satser i røde zone, kan man ikke bruge i resten af spillet, mens de, man satser i gul zone, kan bruges til at satse med i grøn zone i anden halvleg.

  Når kampen starter, må man med sine resterende fem jetoner indgå væddemål i grøn zone.

  Følgende regler skal overholdes, når man satser:

  • Man kan højst satse tre jetoner på samme væddemål.
  • Man må kun satse på et udfald i samme væddemål. Man må for eksempel ikke satse på at både hjemmeholdet og udeholdet scorer næste mål.
  • Spillet må ikke være afbrudt, når man satser.

  Væddemål afgøres

  Når et væddemål er afgjort, tager spillerne jetonen tilbage og kan bruge dem på nye væddemål i grøn zone.
  Hvis man har ramt rigtig med væddemålet, ganger man antallet af satsede jetoner med værdien af væddemålet (fremgår af spillepladen), og flytter sin spillebrik det antal felter frem.

  Sådan vinder du spillet

  Den spiller, derhar fået flest point, når de 90 minutter plus eventuel tillægstid er gået, vinder. Det vil sige, den spiller, der har flyttet sin spillebrik længst.

  Vurdering af Tudefjæs

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Tudefjæs er nemt at gå til og kan øge spændingen ved selv den kedeligste Superliga-kamp. Opbygning af spillepladen giver mulighed for at satse på flere forskellige taktikker. Rød zone giver mest, men spærrer dine jetoner hele spillet, mens gul giver dig flere jetoner at satse med i anden halvleg.
  Spillejetoner og spillebrikker er i den meget billige ende, hvilket trækker ned, mens selve spillepladen er lavet i en rigtig god kvalitet. Den er dog lidt lille, hvilket kan give problemer, når der er tre eller fire spillere. Det kan simpelthen være svært for alle spillere at nå pladen.


  Kommentarer til Tudefjæs