2 - 4 spillere
20+ min
4+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  Shoppingspil

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 30. November 2013

  I Shoppingspillet vinder du, hvis du har købt flest indkøbsposer med indhold. Det lyder simpelt, men desværre er der masser af tomme indkøbsposer i omløb. Helt præcis hver fjerde.

  Setup

  • Indkøbsposene stilles i hver deres plastfod og blandes.
  • Spillepladen placeres, så hver spiller har en side med fem tomme felter foran sig.
  • Hver spiller får et spejl samt vælger en spillebrik, som stilles i et hjørnefelt.

  Runder i Shoppingspil

  Yngste spiller begynder.
  I din tur ruller du din terning og flytter det antal øjne, som terningen viser (her er reglerne lidt uklart formuleret) i urets retning.
  Du kan lande på fire forskellige slags felter:

  • Indkøbspose: Du må tage en af posene på brættet og placerer den på et af de fem tomme felter foran dig. Du må ikke kigge på undersiden af posens plastfod.
  • Minnie spejler sig: Du må holde en af de indkøbsposer, som du har samlet, over et spejl, så det afsløres, hvad posen rummer. De andre spillere må ikke se med. Derpå sættes posen tilbage. Hvis du ikke har nogen indkøbsposer, sker der ingenting.
  • Dobbeltpil: Du må bytte en af dine indkøbsposer ud med en af modstanderens.
  • Håndtaske: Du må tage en af de indkøbsposer, som du har samlet, og sætte den ved dig – væk fra spillebrættet. Du har købt den, og de andre spillere kan ikke få fingre i den.

  Sådan vinder du spillet

  Spillet slutter, når en spiller har flyttet fem indkøbsposer væk fra spillepladen ved hjælp af håndtasken. Alle spillerne vender nu de indkøbstasker, de har købt. Spilleren, derhar flest poser med indhold, vinder. I tilfælde af lighed deler man sejren.

  Vurdering af Shoppingspil

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Shoppingspil er i bund og grund et heldbaseret huskespil. Du trækker i blinde brikker fra brættets midte, venter på at få lov at se, om brikken du har trukket, er noget værd. Netop afsløringen er det eneste øjeblik, hvor man selv har mulighed for at påvirke spillet, i det man kan forsøge at aflæse modstanderne. Var det en nitte, de trak, eller var en indkæbspose med indhold. Selve ideen med at kigge på posen via spejlet er en sjov gimmick, der hitter hos de små.

  Spillet lider under, at producenten ikke har lavet sit arbejde godt. For eksempel skrives der i reglerne, at man flytter sin brik i pilens retning. Men der er altså ikke angivet nogen pil. Ligeledes er en formulering som “Spilleren må benytte hele terningkastet” temmelig uklart. Det er ikke godt nok, slet ikke i betragtning af at reglerne altså kun fylder en A5 side.

  Spilbrikkerne giver også indtryk af et lidt lavkvalitetsprodukt. Brikkerne er plastik, og ligner mest af alt bønder fra Skak. Lidt synd at man ikke har valgt at bruge nogen af de mange disneyfigurer som brikker, når spillet nu engang foregår i Disneys univers.


  Kommentarer til Shoppingspil