2 - 2 spillere
45+ min
11+ år
 • krigsspil
 • strategispil
 • Terningspil
 • Anden Verdenskrig
 • Relateret læsning


  Memoir '44: Eastern Front

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 24. September 2015

  Når de nærmede sig dette sted, plejede soldaterne at sige: 'Nu går vi ind i Helvede', og efter at have tilbragt en eller to dage her, sagde de: 'Nej, det her er ikke Helvede, det er ti gange værre end Helvede'.
  Vasilij Tjukov, toogtresindstyvende Armes øverstbefalende general, om slaget om Stalingrad.
  Max Hastings, Helvede brød løs

  Nogle af Anden Verdenskrigs blodigste slag er i fokus i denne udvidelse til Memoir ’44. To diktaturer, Sovjetunionen og Nazityskland, tørner sammen, og det går ikke stillet af sig.
  Eastern Front kræver grundudgaven af Memoir ’44.

  Eastern frontI Eastern front-udvidelsen får du mulighed for at udkæmpe nogen af Anden Verdenskrigs mest kendte slag.

  Hvad indeholder udvidelsen?

  • Nyt terræn: Der er brikker, der alene har en visuel effekt (vinterskov og russiske landsbyer). Desuden er der masser af brikker, der giver nye muligheder på slagmarken, for eksempel ruinbyer, marsker, frosne floder, slugter med mere.
  • Nye tropper: Udvidelsen rummer en komplet russiske hær: infanteri, T-34 kampvogne og ZIS-3 anti-tank guns.
  • Nye regler: Stalins udrensninger i Den Røde Hær i 1937-1938 sikrede, at de dygtigste officerer var væk, da krigen brød ud. I stedet for militærfolk var det politiske kommissærer, der gav soldaterne ordre. Dette afspejles i Russian Command-reglen, hvor den russiske spiller – groft sagt – skal vælge, hvilket kort vedkommende vil spille, i omgangen forinden. Med andre ord har den russiske spiller svært ved at tilpasse sin krigsførelse til modstanderens handlinger.
   En anden ændring er Blitz-reglen, der gavner den tyske spiller i scenarier, der udspiller sig i begyndelsen af krigen. Den tyske spiller må bruge Recon 1-kort som en Air Power Tactic-kort. Desuden må tyske kampvogne flytte tre felter og kæmpe, mens de allieredes kampvogne kun må flytte op til to felter og kæmpe.
  • Nye forhindringer: Vinterbunkere (som begge sider kan udnytte), Dragon’s Teeth (pyramider af forstærket beton, der skal stoppe kampvogne og køretøjer) og minefelter (allerede beskrevet i Terrain Pack-udvidelsen).
  • Nye enheder: Udvidelsen rummer adskillige badges til at markere nye enheder på slagmarken. Først og fremmest snipers. En enkelt mand, der er svær at dræbe, men kan nedlægge fjender på stor afstand. Combat Engineers, tropper, der øger hærenheders kampevne. Desuden er Cavalry (et fortidslevn vil mange nok mene) og finske skitropper: supermobile infanteri, der gav Den Røde Hær store problemer.
  • Scenarier: Eastern Front indeholder otte scenarier. Et fra den finsk-russiske krig, fem almindelige scenarier, et Overlord og et, der kræver, at man har Terrain Pack-udvidelsen.

  Vurdering af Memoir '44: Eastern Front

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Memoir ’44 Eastern Front er en super udvidelse til Memoir ’44. Kommissærreglen er en simpel, men elegant måde at indopererer i spillet de udfordringer, som soldaterne i Den Røde Hær kæmpede med. Sniper-enheden giver nye spændende muligheder på slagmarken, og så rummer østfronten jo nogen af de mest kendte slag fra Anden Verdenskrig.


  Kommentarer til Memoir '44: Eastern Front