4 - spillere
30+ min
15+ år
 • familiespil
 • partyspil
 • Hint

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 20. November 2014

  I Hint dyster to hold om at være først til at komme hele spillepladen rundt. Det kræver 34 point, som man scorer ved at gætte rigtig. Man kan maksimalt score fem point i en runde, men kan dog også risikere at få minuspoint. Endelig kan man også få point i modstanderholdets tur.

  Setup

  • Placer hjulet i spillepladen, der lægges midt på bordet. Pilen på hjulet skal pege på startfeltet (det sorte felt).
  • Læg et kort med bagsiden opad ved pilen. Derpå placeres kort med bagsiden opad i de to næste rum i hjulet i urets retning.
  • Sæt de to brikker på startfeltet.
  • Spillerne fordeler sig på to hold, der vælger deres farve. Det yngste hold begynder.

  Kortene i Hint

  På forsiden af spillets kort er en kategori samt en angivelse af, hvordan den spiller, der har taget kortet (kaldet hinteren), skal få de andre til at gætte de rigtige svar. Der er fire mulige måder: mime, tegne, nynne eller tale.
  På bagsiden er seks svar, i spillet kaldet objekter. Det øverste er markeret med rødt og er det forbudte objekt, som spillerne ikke må komme til at nævne. De øvrige fem objekter er markeret med sort og skal gættes, jo flere desto bedre.

  Runder i Hint

  Når det er holdets tur, skal en fra holdet trække et kort. Man må vælge et af de tre kort på spillepladen. Hvis der ligger et kort på det blå +1 felt, skal man tage det kort. Derpå læser hinteren kortet og har 90 sekunder til at få sine holdkammerater til gætte de fem rigtige objekter. Rækkefølgen er ligegyldig.

  • Et rigtig gættet objekt giver et point.
  • Hvis det forbudte objekt gættes, får holdet to minuspoint.
   Når de 90 sekunder er gået, må modstanderne komme med et gæt. Bemærk at de gerne må springe over.
  • Gætter de et objekt, får de et point.
  • Gætter de det forbudte objekt får de to point.
  • Gætter de forkert, får de et minuspoint.
   Hvis holdet tog et kort, der lå på et +1 felt, får de et point ekstra.

  Når gætteriet er overstået, lægges kortet væk, og hjulet i midten drejes en position i urets retning. Derpå lægges et nyt kort ud for pilen, og turen går videre til det andet hold.

  Opløbet

  Når et hold når frem til de blå felter (opløbet) på spillepladen, ændres spillereglerne en anelse.
  Holdet må ikke længere selv vælge, hvilke kort de tager. Det bestemmes nu af modstanderne. Reglen om, at man SKAL tage et kort, der ligger på det blå +1 felt, gælder dog stadig.

  Sådan vinder man spillet

  Holdet, der først når frem til målfelter, vinder. Begge hold skal dog have lige mange ture, så spillet kan godt slutte med, at begge hold når målfeltet. I så fald trækker hvert hold et kort og scorer point efter de normale regler, og modstanderen må stadig komme med et afsluttende gæt. Holdet, der scorede flest point, vinder. i tilfælde af uafgjort gentages kortrækningen, indtil der er fundet en vinder.

  Vurdering af Hint

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Hint er et glimrende selskabsspil, som imidlertid lider lidt undet en klassisk quizsygdom: Der er for få kort. Der følger 600 med spillet, og hvis man bliver bidt af spillet, kommer man hurtigt igennem dem. Det kan selvfølgelig løses ved udvidelser med ekstra kort.
  Et andet problem er, at kortene fordrer, at hinteren kender alle objekterne, ellers er de umulige at lave. Og der er altså nogen af kortene, der kan være temmelig svære, ikke mindst for de yngre deltagere. Det kan dog løses ved, at man aftaler, at hinteren får lov at bruge et øjeblik på at google objekterne. Ulempen er, at det giver irriterende ventetid.
  Når det er sagt, at Hint stadig et underholdende quizspil, der absolut er værd at investere i, hvis du er fan af den type spil. Ideen med at holdet selv bestemmer, hvilket kort de vil trække, giver spillet en ekstra taktisk finesse i forhold til mange andre quizspil på markedet.


  Kommentarer til Hint