2 - 6 spillere
15+ min
8+ år
 • børnespil
 • familiespil
 • partyspil
 • Behændighed
 • Relateret læsning


  Deja Vu

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 9. November 2017

  Vendespil på speed. Sådan kan man bedst beskrive Deja Vu. Her gælder det nemlig ikke blot om at huske billeder, men også om at være hurtigst til at snuppe den rigtige brik. Men husker du forkert, er du ude af runden.

  De første kort er vendt, men kan du huske dem alle?

  Deja Vu er et let og hurtigt familiespil, som også egner sig godt som selskabsspil. Spillet er meget nemt og hurtigt at komme i gang med.

  Sådan starter I Deja Vu

  Bland bunken med spillekort og læg dem midt på bordet med billedsiden nedad. Gør plads til de spillede kort ved siden af. Træk tre tilfældige kort og læg dem væk, uden at kigge på dem. De får betydning, når runden er slut.

  Spred herefter de 36 billedebrikker ud på bordet rundt om kortbunken. Det er vigtigt, at alle spillere kan se, og ikke mindst nå alle billedebrikkerne.

  Runderne i Deja Vu

  I skiftes til at vende et kort fra kortbunken. Kortet vendes, så de øvrige spillere kan se kortet, før den der vender kortet. Kortet lægges i bunken med de spillede kort, således kortet dækker de gamle kort.

  Kortene kan indeholde fra en til tre figurer. Spillerne skal nu huske hvilke figurer, der er blevet vendt på kortene. Så snart en figur er blevet vendt to gange, gælder det om at være hurtig, og snuppe den tilsvarende billedebrik fra bordet.

  Det er ikke tilladt at fortryde sit valg. Når man først har taget en brik, kan man ikke lægge den tilbage på bordet igen. Bordet fanger.

  Billedet af anden er vendt for anden gang. Hvem er hurtigst til at snuppe billederbrikken fra bordet?

  Det gælder også om at holde øje med de øvrige spilleres brikker. Hvis man opdager, at en spiller har taget en billedebrik fra bordet, som ikke har været vendt to gange, har spilleren begået en fejl og er ude af runden. Spilleren må ikke vende flere kort eller tage flere billedebrikker i denne runde.

  Runden fortsætter, indtil alle kort er vendt, og ingen spillere ønsker at tage flere billedebrikker.
  Til slut vendes de tre skjulte spillekort. Hvis en spiller har taget en billedebrik, som er vist på et af kortene, har spilleren begået en fejl og er ude af runden.

  Til sidst tæller spillerne sine billedebrikker og får et point pr. brik.

  Spillet fortsætter i tre runder. Den spiller der, til sidst har flest point vinder.

  Vurdering af Deja Vu

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Deja Vu er et underholdenden reaktionsspil i stil med Blitz og Kakerlakensalat.

  Spillet egner sig rigtig godt som et selskabsspil, men kan selvfølgelig også bruges som børne-/familiespil.


  Kommentarer til Deja Vu