2 - 12 spillere
20+ min
7+ år
 • abstrakte spil
 • familiespil
 • Regler på dansk

  Sequence

  Lasse Petersen af Lasse Petersen d. 4. December 2011

  I Sequence spiller du kort for at placere dine brikker på spillepladen, som viser en masse forskellige felter, der svarer til de forskellige kort i bunken. Målet er at lave sekvenser af fem af dine brikker på stribe.

  Hvordan kommer vi i gang med at spille?

  Som der står på æsken, så kan Sequence blive spillet af to til tolv spillere (dog kan det ikke blive spillet med fem, syv eller elleve spillere). Sequence er dog bedst med tre til fire spillere.

  Spillet indeholder brikker i tre farver, så hvis man er flere end tre spillere, så spiller man på hold.

  Sequence kan blive spillet i følgende konstellationer af spillere:

  • to spillere – hver spiller starter med syv kort på hånden
  • tre spillere – hver spiller starter med seks kort på hånden
  • fire spillere, opdelt i to hold – hver spiller starter med seks kort på hånden
  • seks spillere opdelt i tre hold – hver spiller starter med fem kort på hånden
  • otte spillere opdelt i to hold – hver spiller starter med fire kort på hånden
  • ni spillere opdelt i tre hold – hver spiller starter med fire kort på hånden
  • ti spillere opdelt i to hold – hver spiller starter med tre kort på hånden
  • tolv spillere opdelt i tre hold – hver spiller starter med tre kort på hånden

  Selvom spillerne er på hold, så må de ikke tale til hinanden eller vise hinanden deres kort i løbet af spillet. Det kan anbefales at spillerne sidder forskudt af hinanden, så man ikke sidder direkte ved siden af sine holdkammerater.

  Runderne i Sequence

  På din tur skal du spille et kort fra din hånd, og placere en brik fra dit holds farve på et tomt felt på spillepladen, som matcher dit kort. Derefter trækker du et nyt kort fra bunken, og så er det næste spillers tur.

  Der er to særlige elementer, som er vigtigt at forklare i spillet.

  • For det første er det fire hjørner af spillepladen et joker-felt. Det tæller som alle farver. Så hvis du kan placere dine brikker i forlængelse af dette felt, så skal du kun have fire brikker på stribe før at det tæller som en sekvens.
  • Det andet særlige element i spillet er kortene med knægte på (jacks). Der findes to forskellige typer af billedet kortene med en knægt på: et hvor han har siden til, så man kun kan se et øje, og et hvor han har fronten til, så man kan se begge øjne. Knægte med et øje kan du spille for at fjerne en af modstanderen brikker fra pladen – du kan dog ikke fjerne brikker, som allerede er del af en fuldendt sekvens. Knægte med to øjne kan du spille som jokere – de lader dig placere en af dine brikker på et tomt felt hvor som helst på spillepladen.

  Sådan fortsætter spillet indtil, at det lykkes en spiller (eller et hold i tilfælde af hold spil) at få lavet to sekvenser med fem af sine brikker på stribe. Hver sekvens af fem brikker på stribe kan enten være lagt horisontalt, vertikalt eller diagonalt.

  Vurdering af Sequence

  Lasse Petersen
  Lasse Petersen mener ...

  Sequence blev udgivet første gang i 1982. Selvom der er kommet mange interessante familiebrætspil på markedet siden, så er Sequence stadig populært blandt mange.

  Sequence er et fint lille brætspil, som kan blive spillet med venner og familie. Det er let at lære og ikke specielt krævende at spille, så folk i alle aldre kan være med.


  Kommentarer til Sequence