2 - 5 spillere
15+ min
8+ år
 • familiespil
 • Terningspil
 • Qwixx

  af Rasmus Ragnvald d. 13. August 2015

  Et dejligt, hyggeligt og hurtigt terningespil. Hvor du skal mestre både taktik og held. Tør du vente og få flere point eller vi andre lukke spillet før du når at få de store point og tager sejren?

  Qwixx er et hurtigt og let terningespil, men med taktiske overvejelser, der gør at man selv efter mange spil, gerne vil spille igen. Selv spillet tager ikke mere end 10-15 minutter.

  Spillet består af 6 terninger, 2 hvide, 1 blå, 1 rød, 1 gul og 1 grøn, samt en blok med spillersedler.

  Sådan starter du

  Hver spiller får en spillerseddel og noget at skrive med. Der vælges en startspiller.

  Spillets gang

  I en spillers tur slår han med terningerne. De to hvide er fællesterninger, og det slag må bruges af alle. Derudover må spillerne også bruge én farvet terning sammen med en af de hvide terninger. Han må gerne bruge både det hvide slag og en farve.

  Spillerne hvis tur det er, skal sætte et eller to kryds. Så han kan bruge det hvide slag og/eller en farvet sammen med en hvid terning. Vil han ikke det, skal han sætte et kryds i fejlslagsrækken, dette vil give -5 point til slut i spillet.

  Her er fællesslaget 9. Det kan alle bruge, hvis de vil, der er ingen tvang. Spillerne hvis tur det er kan f.eks. vælge at bruge rød 2 og hvid 3 til at lave 5 eller blå 5 og hvid 6 til at lave 11.

  Når man bruger et slag, skal man krydse det tilsvarende felt af. Bruges en farvet terning er det i den farve man krydser, hvor mod det hvide slag må man selv bestemme, hvor man sætter krydset. Der er bare den lille vigtige regel, at man ikke må sætte et kryds til venstre for et allerede sat kryds, så har du sat kryds i blå 7, kan du ikke krydse noget af i blå række til venstre for blå.

  Når man har 5 krydser i en række, må man sætte kryds i sidste felt i en række, for gul og rød er der nr. 12 for grøn og blå er det nr. 2. Gør man dette, lukker man række og får et bonuskryds, der placeres i hængelåsen. Herefter er den farve lukket, og ingen må længere sætte krydser i den farve. Når en farve er lukket, fjernes den farve terning fra spillet, så folk kan huske, at den farve er lukket.

  Sådan vinder du spillet

  Når to eller flere farver er lukket eller en spiller har brugt alle fejlslag, så slutter spiller. Vinderen af spillet er den spiller, som har fået flest point. Man får point efter hvor mange krydser man har i en række. Der gives 1 point for første kryds, 2 point for andet kryds osv. I bunden af en spilerseddel står der, hvad man får for x-antal krydser.

  Vurdering af Qwixx

  Rasmus Ragnvald mener ...

  Qwixx er et hurtigt og sjovt spil. Det er let at introducere til folk og let nok til at selv børn kan være med, men med taktik nok til at garvede spillere ikke kommer til at kede sig. Dette spil er perfekt til at tage med i sommerhus eller som ventespil. Det fylder ikke ret meget og kan tage med i en inderlomme. Helt klar et spil jeg vil anbefale, hvis du kan lide hurtige terningespil. Da du aldrig ved om spillet vindes med 50 eller 100 point, er det nye beslutninger du står over for i hvert spil og dette gør at spillet kan spilles mange gange uden at blive kedeligt.


  Kommentarer til Qwixx