2 - 4 spillere
40+ min
10+ år
 • familiespil
 • Terningspil
 • Dice Forge

  Pernille Brix Madsen af Pernille Brix Madsen d. 19. October 2017

  Dine heltedåder er kommet guderne for øre, og de er imponerede! Kan du imponere dem yderligere? Du og dine modspillere er mægtige helte, der tager del i en turnering på foranledning af guderne. Vinderen vil kunne tage plads hos dem som halvgud, og hvem kan ærligt sige, de ikke drømmer om det?

  Spillerne skal i løbet af 10 runder imponere guderne med heltedåder, der giver dem Glory Points. Den spiller, der, når 10. runde er slut, har flest Glory Points, har vundet. Hver runde starter med en velsignelse, et terningkast, der giver dig forskellige ressourcer, og i din tur kan du enten ofre til guderne i templet, så du kan skifte siderne på dine to terninger, eller bruge dine ressourcer på at udføre en heltedåd på øerne.

  Inden I kan starte spillet

  • Hver spiller skal have en ressourceplade og to terninger og vælge en farve.
  • Templet tages ud af papsleevet, og øerne lægges ud midt på bordet. Ud for hver ø skal lægges 2 heltedådskort.
  • Yngste spiller får first player-markøren og starter hver runde.

  Runder i Dice Forge

  Dice Forge spilles over 10 runder. Alle spillere har tur i runden. I starten af hver tur ruller hver spiller (også dem, der ikke har tur) sine terninger og modtager de ressourcer, der er vist på terningerne. Den aktive spiller har i sin tur to forskellige muligheder:

  • Ofre i templet: Spilleren betaler guld for at få en eller flere nye sider til sine terninger og skifter dem ud med det samme.

  • Udføre Heltedåd på øerne: Spilleren sætter sin brik på en af øerne og bruger de ressourcer, det kræver, at udføre heltedåden og tager kortet ved øen. Kortene kan blandt andet give dig Glory Points, en effekt med det samme eller en effekt i starten af din tur resten af spillet. Står der allerede en helt på den ø, du ønsker at udføre en heltedåd på, kan du skubbe helten væk, men det er ikke gratis. Helten, du skubber væk, modtager med det samme en velsignelse fra guderne (kaster sine terninger og får resultatet).

  Når alle spillere har haft tur i en runde, flyttes rundemarkøren, og en ny runde kan begynde.

  Heltedåderne på øerne

  Når en helt stiller sig på en ø og udfører heltedåden ved at bruge de påkrævede ressourcer, skal han tage heltedådskortet. Kortene kan give heltene tre forskellige typer af effekter:

  Øjeblikkelig effekt – Helten får med det samme en effekt, som for eksempel kan være en ekstra velsignelse eller ressourcer. Kortet gemmes, for det giver Glory Points i slutningen af spillet.

  Forstærkninger – I starten af sin tur (efter alle har modtaget velsignelser) må den aktive spiller kalde på forstærkninger ved at bruge en effekt på denne type kort. Det kan for eksempel give spilleren en valgfri ressource hver tur eller mulighed for at købe Glory Points med guld.

  Automatisk effekt – Helten får denne effekt, hver gang betingelserne på kortet er opfyldt.

  Templet

  I templet kan spillerne bruge guld på at få nye sider til terningerne. De nye sider kan give ekstra ressourcer eller guld, når man har slået dem.

  I templet ligger også specielle terningsider, man kun kan få ved at udføre en bestemt heltedåd på en af øerne.

  Pointoptælling

  Hver spiller tæller sine point (Glory Points) på sin ressourceplade og de point, spilleren har fået på heltedådskort. Den spiller, der har flest point, har vundet!

  Vurdering af Dice Forge

  Pernille Brix Madsen
  Pernille Brix Madsen mener ...

  Dice Forge kan på det varmeste anbefales. Det er et sjovt og innovativt spil med unikt gameplay, der er virkelig interessant at spille. Komponenterne i spillet er samtidig virkelig flotte og i en lækker kvalitet, så spillet virker helstøbt. Hvis du er fan af Deck building-/Engine building-spil som for eksempel Mystic Vale og Splendor, er Dice Forge helt sikkert noget for dig.


  Kommentarer til Dice Forge