2 - 5 spillere
45+ min
 • Deckbuilding
 • Kortspil
 • Paperback

  Pernille Brix Madsen af Pernille Brix Madsen d. 17. May 2018

  Beatles sang det først: “ … and I need a job, so I want to be a paperback writer … Paa-aaaperbaa-ack wriiiii-teeer!” – og nu er det din tur!

  I Paperback er du og dine medspillere håbefulde forfattere, der skriver romaner i jagten på berømmelse.
  I din tur skal du danne det længste ord, du kan, med de bogstaver, du har på hånden. Ordet giver dig
  penge, du kan købe nye bogstaver for, som føjes til din bunke.

  Man starter med en bunke med 10 kort. Halvdelen af kortene er bogstavskort, og halvdelen er jokere, der kan bruges som et valgfri bogstav. Kortene blandes, og første spiller trækker fem kort fra sin bunke. Spilleren skal lave et ord af de bogstaver og jokere, han har på hånden.

  Bogstaverne giver det antal point, der står på kortet. Jokere giver ingen point, men gør der nemmere at lave et ord. Når man har lavet et ord, tælles pointene sammen, og spilleren må købe et nyt kort til sin bunke. Man kan enten købe nye bogstaver eller Fame-kort, der giver point i slutningen af spillet og som samtidig er jokere, der kan bruges i spillet.

  Bogstavskort

  Bogstavskortene, man køber i løbet af spillet, kan enten have et eller to bogstaver. Nogle af bogstaverne har også en effekt, der udløses, hvis bogstavet bruges i et ord. Effekten kan for eksempel være, at man i sin næste tur må trække flere kort eller får ekstra danskpoint, hvis bogstavet er til sidst i ordet.

  Famekort

  Famekort giver point i slutningen af spillet. Kortet fungerer samtidig som en joker, som kan bruges til at lave ord i løbet af spillet.

  Vurdering af Paperback

  Pernille Brix Madsen
  Pernille Brix Madsen mener ...

  Paperback er et deckbuilding-spil, der bedst kan beskrives som en blanding mellem Scrabble og Dominion. Det kræver dog, at man er virkelig god til engelsk. Jeg er vild med idéen, men for mig falder spillet lidt mellem to stole. Der er for lidt deck- og enginebuilding i spillet til, at jeg selv gerne vil spille det, og det er for svært at introducere til nye spillere, der måske ellers gerne spiller bogstavsspil, som for eksempel Scrabble. Med andre ord, så er det et spil, jeg i teorien burde elske, men for mig formår det ikke at levere, hvad jeg forventer. En oversættelse af spillet til dansk ville helt klart hjælpe og gøre spillet mere tilgængeligt for et bredere publikum.


  Kommentarer til Paperback