2 - 4 spillere
30+ min
12+ år
  • Deckbuilding
  • Kortspil
  • Fantasy
  • Shards of Infinity

    Pernille Brix Madsen af Pernille Brix Madsen d. 28. June 2018

    Shards of Infinity er beskedent af udseende og kommer i en lille æske, men lad dig ikke narre; det er fantastisk. Du og dine modspillere har fået fingrene i en splint af the Infinity Engine, men du er ikke magtfuld nok at at beherske den – endnu. Sidste mand i live vinder!

    Shards of Infinity er et såkaldt deckbuilding-spil, hvor alle spillere starter spillet med identiske kortstakke – også kaldet et deck. Deckbuilding-spil går ud på at opbygge dit eget deck undevejs i spillet, så det bliver bedre.

    Sådan spilles spillet

    Shards of Infinity handler om at være sidste spiller, der stadig er i live. I starten af spillet vælger alle spillere en spillerplade, hvor man kan se livspoint og mastery.

    Mastery er den grad af kontrol, som du har over din Infinity Shard. Nogle kort giver dig mere mastery i din tur. Det er også muligt én gang hver tur at betale en for at købe sig en op i mastery. Alle spillere starter med et beskedent deck på 10 kort. På bordet mellem spillerne ligger seks kort, man kan købe i sin tur.

    Kortene, som du spiller i din tur, kan give dig ressourcer at købe kort for, styrke, du kan bruge til at angribe med, mastery, healing eller andre effekter, der er beskrevet på kortene.

    Kort, du kan købe

    Til salg på bordet ligger tre kortyper:

    • Ally: En ally kan rekrutteres fra midten af bordet ved at betale den pris, der står på kortet. Kortet lægges i din brugtbunke, så du kan spille det, næste gang du er løbet tør for kort i din stak, har blandet din brugtbunke for at forme en ny stak og er heldig at trække det.

    • Mercenary: Nogle allies er også mercenary-kort. Mercenary-kort kan rekrutteres på samme måde som allies, men kan også spilles med det samme. Dette hedder fastplay. Prisen er den samme, men du får kortets effekt med det samme. I slutningen af din tur lægges mercenary-kortet i bunden af den fælles kortstak i midten af bordet, så du får altså ikke lov til at beholde det. Det kan virke dyrt, men det kan betyde, at du sætter gang i en god kædereaktion af effekter på dine andre kort eller ligefrem sikre dig sejren, hvis det gøre på et godt tidspunkt.
    • Champion: Champions er kort, der bliver liggende foran dig, når du har spillet dem. De kan exhaustes for at give dig en ressource eller en bonus, hver gang det er din tur. Champions har også et antal livspoint, og de kan angribes af din modstander.

    Ally-kortene kan have et skjold med et tal. Har du et af disse kort på hånden, når din modstander angriber dig (men ikke dine champions, desværre), kan du vise kortet fra hånden og minimere din skade med antallet af skjold. I et eksempel hvor din modstander angriber dig og giver for eksempel 10 i skade, og du kan fremvise to kort med skjold, der til sammen giver otte, kan du minimere din skade til to.

    Mastery

    Nogle af kortene har effekter, der afhænger af, hvor meget mastery du har, når du spiller kortet. Dette gælder også for din Infinity Shard, der giver dig angrebsstyrke afhængigt af din mastery, når du spiller den:

    • Mastery på 0-10 giver dig angrebsstyrke på 2
    • Mastery på 10-19 giver dig angrebsstyrke på 3
    • Mastery på 20-29 giver dig angrebsstyrke på 5
    • Mastery på 30 giver dig angrebsstyrke på ∞ (jeps, det er uendeligt)

    Når du spiller din Infinity Shard med mastery på 30, får du uendelig angrebsstyrke, og du har, som du nok har gættet, vundet spillet.

    Det er også muligt at vinde spillet ved at slå dine modstandere ihjel uden at have mastery på 30, men sejren smager unægteligt lidt sødere, når du giver dine modstandere uendeligt skade.

    Vurdering af Shards of Infinity

    Pernille Brix Madsen
    Pernille Brix Madsen mener ...

    Jeg er meget stor fan af både deck- og enginebuilding spil, og Shards of Infinity trykker på alle de rigtige knapper for mig. Jeg har spillet meget Dominion, Ascension, Star Realms og Hero Realms, og Shards of Infinity formår at samle de bedste elementer fra alle disse spil samt introducere nogle helt nye. Spillet er meget strømlinet, og der er ikke stor fare for at gå i stå i sin tur, det såkaldte analysis paralysis-fænomen, hvor man ikke kan overskue den bedste måde at tage sin tur på, fordi der er så mange muligheder. Dette betyder også, at der ikke er særlig meget ventetid, for alle ture er (for det meste) hurtigt overstået. Spillet er blevet mit foretrukne deckbuilding-spil, og jeg kan ikke vente til, at der forhåbentlig snart udkommer udvidelser til det. Jeg er fan.






    Kommentarer til Shards of Infinity