2 - 6 spillere
5+ min
5+ år
 • partyspil
 • Kortspil
 • Luchador!

  Jimmy Marcus Larsen af Jimmy Marcus Larsen d. 13. February 2014

  Lucha Libre er den mexicanske udgave af brydning eller wrestling, og kendetegnes ved udøvernes farverige masker, de højtflyvende manøvrer og de hurtige greb og hold. Bryderne kaldes luchadors, og det er netop rollen som luchadors, I indtager i terningespillet Luchador!.

  Sådan spiller I Luchador!

  Det er hurtigt at komme i gang med Luchador!. Fold spillepladen ud, og tag en bryder hver. Tag også en styrkemåler hver og placer en brik ved startfeltet – den højeste styrke. Alle bryderne har samme evner og styrke.

  Hver runde forløber sådan, at begge spillere kaster deres fire terninger på spillepladen, hvorefter udfaldet beregnes. Terningerne kan vise Hit, Block, Counter, Miss eller Pin:

  • Hit giver dig ét slag på modstaderen.
  • Counter lader dig bruge en af modstanderens Hit-resultater på ham selv.
  • Block blokerer et Hit.
  • Miss skal ignoreres.
  • Pin skal du kaste om medmindre modstanderens styrkemåler er så lav, at du kan lave et Pin-move på ham – altså holde ham, og sende ham til tælling.

  Får du ét eller flere ublokerede Hit-resultater, skal du kaste et tilsvarende antal Hit-terninger, for at finde skaden dit angreb gør på modstanderens styrkemåler.

  Har du ét eller flere brugbare Pin-resultater skal du, efter at Hit-resultaterne er afgjort, kaste et tilsvarende antal Pin-terninger. Lykkedes det dig at slå Pin, så sendes modstanderen til tælling, men du kan også risikere blot at lamme ham eller at genvinde et styrkepoint til dig selv. Lammer du ham, kaster han én terning mindre i næste runde. Sender du ham til tælling, har han tre kast til at slå tre gange enten Block eller Counter – terningerne kan holdes ala Yatzy, så det er ikke urealistisk, at han slipper fri fra tælling. Taberen er den, hvis styrkemåler først viser 0, eller den som tælles ud først.

  Er I fire eller seks spillere, deler I jer op I to lige store hold. Kun én spiller kan være aktiv i ringen og altså kaste terninger, men I kan skifte ud undervejs, sådan at en spiller, der har lav styrke og er i Pin-risiko, ikke skal slås. En udskiftning godkendes kun efter først et terningekast, der ikke viser Miss, og dernæst en high-five med den medspiller, der skal på banen. Fejles terningekastet eller undlades high-five, bliver du i ringen og har kun tre terninger i næste runde. Du genvinder dog et styrkepoint ved at skifte ud, så det kan ofte betale sig med hyppige udskiftninger. Så snart en spiller tælles ud eller rammer styrke 0, så taber hele holdet.

  Vurdering af Luchador!

  Jimmy Marcus Larsen
  Jimmy Marcus Larsen mener ...

  Luchador! har nogle spændende og hurtige terninge-mekanikker, der matcher temaet rigtigt godt. Det er sjovt at kaste sine terninger på samme tid, og øjeblikkeligt se hvordan udfaldet er. Der er også en del spænding forbundet med hvert eneste kast, og særligt nervepirrende er det, når der tælles efter et succesfuldt Pin-resultat. I sidste ende er spillet dog baseret på rent held, hvor de få taktiske valg, der måtte være undervejs (specielt omkring udskiftninger, kun sjældent har betydning for resultatet. Med bare lidt flere reelle valg undervejs ville spillet være sjovere i meget længere tid. Jeg savner også, at der var egentlige forskelle på de forskellige brydere.

  Luchador! er dog flot produceret med gode tegninger en tyk spilleplade og farverige terninger i fin kvalitet. Spillet fylder meget lidt i skabet, og egner sig også meget fint til kufferten, hvis I savner et hurtigt rejsespil.


  Kommentarer til Luchador!