2 - 4+ spillere
15-60+ min
17+ år
 • krigsspil
 • partyspil
 • Kortspil
 • Splatter Shoot

  af Rasmus Ragnvald d. 27. April 2017

  I splatter Shoot har hver spiller en base og en figur. Alt kan bruges som figur, det skal bare være muligt at bedømme højre og venstre side samt hoved på figuren. Splatter Shoot fungerer som de gamle platformsskydespil, hvor man skal dræbe modstanderne eller ‘capture the flag’.

  Her ses hanen og nissen træde på et minefelt.

  Spillet er lavet, så der kun er tre bunker af kort. En bunke med våben, en bunke med udstyr, og en bunke der bruges til alt andet: flyt, angreb, skade, genplacering af brikker og afgørelse af uenigheder i spillet. Alle afstande i spillet regnes i kortlængder, så skal man bevæge sig eller skyde en modspiller, måles alle disse afstande med kortene.

  Alt kan bruges som bane. Her ses de tre kortbunker.

  Opsætning

  Opsætning af dette spil er lidt specielt, da spillet bliver spillet med de ting, der er på bordet, eller hvad man kan finde til at lave en bane.

  Så lægges de tre kortbunker, så alle kan nå dem, de vil også indgå som en del af banen. Brikker til nye våben, udstyr og healing lægges tilfældigt ud på banen. Når alt dette er sket, får hver spiller en base, disse skal placeres, så ingen kan se hinanden fra start. Så er I klar til at spille.

  Spillets forløb

  Man starter med at trække et flyttekort for at se, hvor langt man kan bevæge sig. Ud over det har alle et angreb i deres tur, og det våben, man har på sig, bestemmer hvor langt det er muligt at skyde.

  Her ses et billede af fire kort fra bunken, der bruges til skade, flyt og angreb.

  Angreb fungerer ved, at man bestemmer afstanden til anden spiller, og så trækker skadekort svarende til, hvor meget skade ens våben giver. Skadekort har en skade og en kropsdel, er det muligt at se kropsdelen, så gives der skade. I bunken er der også gule og røde jamkort, hvor våbnet ikke virker. Jamkort virker forskelligt alt efter våbnet. Det kan være alt fra, at våbnet bare ikke skyder, til at det helt går i stykker.

  Gennemgang af spillet kan ses her

  Vurdering af Splatter Shoot

  Rasmus Ragnvald mener ...

  Splatter Shoot er et sjovt hurtigt skydespil, og ideen med, at man kan spille overalt, virker faktisk. Spillet er helt klar sjovest, hvis man får en øl eller to imens. Det er er rigtigt fint spil at tage frem og spille under en julefrokost, mens man venter på næste ret eller mellem hovedretten og desserten.


  Kommentarer til Splatter Shoot