2 - 4 spillere
30+ min
12+ år
 • strategispil
 • Deckbuilding
 • Kortspil
 • Middelalder
 • Dominion: Empires

  Helle Perrier af Helle Perrier d. 18. May 2017

  Med Dominion: Empires ser den tiende udvidelse til Dominion dagens lys. Spillet hører til i den ”store” kategori, og det vil her sige, at det kommer med hele 300 nye kort. 24 nye kingdom cards er der at gøre godt med. Desuden følger der en bunke (tunge) tokens med også.

  Empires følger op på forgængeren Adventures med eventkortene og tager også igen fat i de orange duration-kort, vi første gang så i Dominion: Seaside og sidst , men ikke mindst, så møder vi igen de herlige VP-tokens fra Dominion: Prosperity.

  Så langt, så godt. Er der slet ikke noget nyt?

  Et af slottene i Castlesbunken.
  Jo, det kan man vist roligt sige. I Empires introduceres vi til kortbunker med forskellige kort i. Eksemplvis er der Patrician/Emporium – i hvilken der er fem af hvert kort. Dog skal man gennem de billige Patrician-kort, der koster to, før man kan købe de dyrere Emporiumkort til fem. Det lægger an til en noget anderledes taktik. Der er også den interessant bunke med Castles, hvor der er hele otte forskellige kort at grave sig gennem. Du starten med en lille bunke sten og ender med et gigantisk slot.

  Endnu en ny tilføjelse er de såkaldte Landmark-kort. Det er her vi ser den virkelige fornyelse. Nogle af kortene giver helt nye måder at få point på og ikke mindst vinde spillet på. De rusker virkelig op i måden Dominion traditionelt spilles på, og er et rigtig spændende taktisk element.

  Til sidst er der med i bunken af token også en bunke kobberfarvede mønter. Dette er gældstokens. Man kan nogle gange få dyre kort til en fordelagtig pris, dog får man lige lidt gæld med. Gælden skal betales af, før man kan købe nye kort.

  Vurdering af Dominion: Empires

  Helle Perrier
  Helle Perrier mener ...

  Det kan være svært at skulle genopfinde sig selv hele tiden. Og med en imponerende række af udvidelser bag sig kan man hver gang tænke, om det nu er her, det går galt, men Dominion: Empires er en yderst vellykket en af slagsen. Det er dog ikke en udvidelse der er helt nem at tilgå, så hvis du ikke er hardcore Dominionfan, er der andre udvidelser, der er meget mere ligetil. Hvis du derimod spiller Dominion ofte, skal du ikke snyde dig selv for Empires, der er en af de bedste udvidelser i mange år.


  Kommentarer til Dominion: Empires