1 - 1 spillere
10+ min
7+ år
 • abstrakte spil
 • Anti-virus

  Kristian List af Kristian List d. 25. November 2011

  Få virussen ud af systemet så hurtigt som muligt. Det lyder enkelt, men heldigvis er Anti-virus udført i slagfast plastik, for du bliver nemt frustreret, når den lille røde brik skal listes ud fra brættet.

  Start immunforsvaret

  Anti-virus består af en lille kvadratisk plade med fordybninger samt 12 brikker (celler) i forskellige farver og faconer. Du sætter spillet op ved at vælge en af de 60 udfordringer i det medfølgende hæfte og placere brikkerne, som vist på tegningen.

  Er der en læge til stede?

  Nu gælder det om at få den lille røde virus-brik ud gennem åbningen i det ene hjørne af brættet. Det lyder i sig selv simpelt, men du må kun flytte brikkerne diagonalt og uden at rotere dem. For yderligere at drille må du ikke flytte på de hvide brikker, der placeres forskellige steder for hver udfordring.

  Du må gerne skubbe en brik halvvejs ud gennem hullet undervejs i processen, hvis du får brug for det. Men den skal naturligvis rykkes tilbage, før den den røde virus-brik kan komme forbi.

  Det er ligeledes tilladt at flytte brikkerne i grupper, så længe du i øvrigt overholder reglerne.

  Tag tid

  Det gælder om finde løsningen på en udfordring på kortest mulige tid. Det kan være en god idé at få en ven til at tage tid, mens du skubber rundt med brikkerne. Bagerst i hæftet er der plads til notere tiden, hvis du har brug for det. Her finder du også løsningerne på alle 60 udfordringer.

  Vurdering af Anti-virus

  Kristian List
  Kristian List mener ...

  Anti-virus er rart at røre ved. Brikkerne er tilpas glatte og glider nemt rundt i fordybningerne på brættet. Desuden har spillet en størrelse, der gør det ideelt til at have med på tur. Det er i princippet designet til én spiller af gangen, men det er ret underholdende at støde hovederne sammen over hjernevriderne.

  Udfordringerne er inddelt i fem sværhedsgrader: Starter, Junior, Expert, Master og Wizard. Allerede ved Junior begynder man at tænke ”Nej, det kan jo ikke lade sig gøre, det her!”, så der er leg til mange timer.


  Kommentarer til Anti-virus