Når det danske vejr svigter: Her er tre gode spil til sommerhuset

Bo Poulsen af Bo Poulsen d. 28. June 2017

Sommeren er over os, men det danske vejr er ikke altid til at regne med. Eller man kan som regel regne med, at det nok skal regne. hø hø.

Det betyder, at du selvfølgelig skal have nogle brætspil med dig, når du eksempelvis tager i sommerhus og er tvunget til at være indenfor, når regnbygerne pludseligt, men forventeligt nærmer sig.

I denne uges afsnit af brætspilpodcasten Papstinenser tager Bo Jørgensen, Morten Greis Petersen og Kristian Bach Petersen en lille snak omkring netop det. Altså gode spil til sommerhusturen.

Trioen giver deres bud på spil, der er nemme at have med, nemme at lære fra sig, og samtidig skal de kunne spilles en del gange. Her kommer et lille udvalg af spil, som bliver nævnt i podcasten.

Morten Greis Petersen udpeger blandt andet Carcassonne, fordi der findes et hav af forskellige udvidelser.

“Man behøver ikke at spille det med dem alle (alle udvidelserne, red.) på en gang. Men man kan hele tiden modulere med opsætningen. Så hver gang man har fået bank eller givet andre bank, så kan man lige tweake lidt på det, og på den måde kan det blive sjovt,” siger han.

Bo Jørgensen peger på nyklassikeren Dominion.

“Det er et meget nemt grundspil, men med pokkers meget variation i det på grund af udvidelserne,” lyder begrundelsen.

Og ligesom med Carcassonne så findes der mange udvidelser til Dominion. Spiludvikleren Donald X. Vaccarino har pumpet 10 udvidelser ud, siden grundspillet udkom i 2008.

Sommer er også for mange forbundet med det legendariske cykelløb Tour de France. Og man kan på sin vis afholde sin egen lille Tour de Sommerhus, hvis man slæber Flamme Rouge med.

“Det er supergodt dansk design, der kan forklares på 5-10 minutter,” siger Kristian Bach Petersen.

Han mener, at er et fint alternativ til spillere, der ikke orker at spille de helt store tunge spil.

Husk, at du fra på fredag kan høre hele podcasten på Papskubber.dk, Facebook eller via iTunes.

Her taler trioen også om andre gode spil til sommerhuset, hvorfor tre ikke altid er et godt antal spillere og om en meget akavet oplevelse med en TV2-journalist.