Morten har spillet det 50 gange: Derfor er ikonisk brætspil ”verdens bedste”

Bo Poulsen af Bo Poulsen d. 8. August 2017

I flere år dominerede det hovedsagligt kortdrevne spil Twilight Struggle Boardgamegeeks’ liste over bedste brætspil.

I Papskubbers podcast, Papstinenser, fortæller 42-årige Morten Skovgaard om sin store passion for spillet.

“Jeg synes jo, at det er verdens bedste brætspil. Fra første gang jeg spillede det, var jeg blæst væk af sammensmeltningen af spilmekanikker, tema og samspil mellem kort og bræt. Det imponerede røven ud af bukserne på mig, og det er kun blevet bedre siden,” siger Twilight Struggle-entusiasten til Papstinenser-vært Kristian Bach Petersen.

Han sammenligner det ikoniske spil, der handler om den kolde krig mellem Sovjetunionen og USA, med en god flaske vin. Det bliver altså bare bedre med tiden. Morten ved, hvad han snakker om – han har nemlig sammenlagt spillet Twilight Struggle mere end 50 gange.

“Det er et meget psykologisk spil. Du skal træffe så mange beslutninger, der gør ondt på dig. Men det samme skal modstanderen. Det er det, jeg elsker ved det,” siger Morten Skovgaard og fortsætter:

”Det er ikke spil for folk, der vil føle, at de er foran. Så længe begge spillere føler, at de er ved at tabe, så har du skabt det perfekte billede på den kolde krig,” siger han.

Førstegangsspillere kan let blive tromlet

Selvom spillet kan virke som en enorm mundfuld ved første øjekast, så mener Morten Skovgaard, at de fleste kan lære det på relativt kort tid. Man skal dog spille det et par gange for at få et retvisende billede af Twilight Struggle.

”I spil som Twilight Struggle kan man være uheldig, hvis man starter som USA. Så kan Sovjetunionen knuse dig hurtigt. Det kan give nogle dårlige oplevelser, hvis man er ny spiller.”

Derfor lyder rådet, at hvis man helst vil undgå at blive tromlet af sin modstander efter kort tid, så skal man spille Sovjetunionen. Derudover kan det være en fordel, hvis man har kendskab til kortspil, som eksempelvis Magic, da der er mange paralleller mellem de to.

Husk, at du fra på fredag kan høre hele podcasten på Papskubber.dk, Facebook eller via iTunes.

Her forklarer Morten Skovgaard blandt andet, hvad defcon suicide og defcon dans er, og han fortæller om fordele og ulemper ved Twilight Struggle-appen. Derudover taler Papskubbers Bo Jørgensen og Morten Greis Petersen om behændighedsspil, samt deres egne oplevelser med Twilight Struggle.