Gaveguide: Gaven til Nørden

Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 15. November 2018

Skal du bruge den perfekte gave til nørden i dit liv? Så er du kommet til det rigtig sted. Denne guide indeholder med garanti spil, der vil varme et hvert nørdhjerte. Guiden rummer alt det lækre: små figurer, lange regelbøger, spiltider på et par timer. Ikke et nørdøje vil være tørt juleaften.

 1. Terrafroming Mars
 2. Keyforge
 3. Warhammer Underworlds
 4. Discover: Lands Unknown
 5. Rise of the Necromancer

Terrafroming Mars


Fakta om
Terrafroming Mars

 • Antal spillere: 1-5
 • Spilletid: cirka 120 minutter
 • Alder: 12+
 • Engelske regler. Danske på vej
I Terraforming Mars styrer hver spiller en Corporation, som er med i kapløbet om at udnytte resourcerne på Mars og anlægge byer, grønne områder mm. på den røde planet. Undervejs arbejder I sammen for at ændre klimaforholdene på Mars, så flere forskellige projekter kan søsættes. Når iltniveauet, temperaturen og vandmængden på overfladen har nået et vist niveau, er planeten beboelig (eller Terraformed, om man vil), og spillet slutter. Spilleren med højest Terraform rating (flest sejrspoint) vinder!

Spillet handler om at bygge grønne områder, byer og andre projekter på Mars. Byer og grønne områder er brikker, der lægges på planeten, mens projekterne er kort, der spilles foran spilleren. Nogle kort vil give have en effekt med det samme, andre vil påvirke spillet fremover for spilleren (og måske modstanderne), og andre vil gøre begge dele. I starten af hver generation opgøres Corporationens produktion. Det giver spillerne resourcer og penge. Spillerne kan hver tur købe flere kort. Terraforming Mars er i høj grad et engine building-spil, og det gælder derfor om at spille de kort, der bedst er med til at opbygge din ‘motor’ og understøtter netop din strategi, for der er mange veje til sejr i Terraforming Mars.

Terraforming Mars fik en fornem Guldbrik som ‘Årets Kenderspil 2018’.


Keyforge


Fakta om Keyforge

 • Antal spillere: 2
 • Spilletid: 20-30 minutter
 • Alder: 14+
 • Engelske regler
Keyforge er det nyeste spil fra Richard Garfield, manden bag Magic, Netrunner, Robo Rally og mange andre spil. I Keyforge spiller du en Archon, som skal lave 3 nøgler for at åbne et underjordisk skatkammer. Det foregår i et kortspil, som smager lidt af Magic og Netrunner, men hvor du ikke kan købe booster-kort; hvert deck du køber er færdigtlavet – og helt unikt i verden. Du er altså den eneste, som kommer til at have et deck med præcis dét navn og præcis dé kort.

Hvert deck har kort fra 3 af 7 forskellige “huse”, som hver især har deres egne måde at spilles på. Undervejs i spillet gælder det om at skrabe Æmber sammen, for at lave de Nøglker, du skal bruge i spillet. Du prøver at bygge en maskine, der laver en masse Æmber, ved at hidkalde monstre og artefakter – men ikke nok med, at din maskine skal skrabe Æmber sammen, så skal den også kunne stoppe din modstander fra at gøre det samme.
Warhammer Underworlds


Fakta om
Warhammer
Underworlds

 • Antal spillere: 2
 • Spilletid: 30-45 minutter
 • Alder: 12+
 • Engelske regler
Warhammer Underworlds er en samlet titel for Games Workshops nye serie af spil, som indtil videre består af Shadespire og Nightvault. Her er tale om et miniaturespil, i klassisk Game Workshop-stil. Men i stedet for kæmpe hære, samler du i stedet en gruppe af 10 miniaturer og spiller et helt spil på 30 minutter, i stedet for flere timer.

Warhammer Underworlds (de forskellige spil er altså komptatible med hinanden, selvom de har forskellige undertitler) samler Games Workdshops kendte racer i en hæsblæsende blanding af figur- og kortspil, hvor man spiller om hurtigst at løse forskellige mål, man i hemmelighed vælger fra en pulje i startet af hvert spil.

Discover: Lands Unknown


Fakta om Discover:
Lands Unknown

 • Antal spillere: 1-4
 • Spilletid: cirka 1-2 timer
 • Alder: 14+
 • Engelske regler
Discover: Lands Unknown er et vildmarksspil, som tager jer ud på en mystisk mission. Det hele begynder med, at I vågner op på kysten uden erindring om, hvordan I er havnet der.
Hver af jer styrer en af spillets tolv karakterer, og hvis I vil overleve i vildmarken, er I nødt til at samarbejde og finde en vej væk, og undervejs gælder det om at samle forsyninger og bygge værktøj.

Discover: Lands Unknown indeholder fem missioner, som fører jer gennem spillets historie – men der er ikke to eksemplarer af Discover: Unknown Lands, som er ens! Alle eksemplarer har hver deres sammensætning af landskaber, begivenheder, karakterer osv., så selvom du har gennemført dit eget eksemplar, så venter der en ny oplevelse med naboens eksemplar.
Discover: Lands Unknown er et spil om at gå på opdagelse, afdække et mysterium og overleve i vildmarken. Det er en sjov oplevelse sammen at samle ledetrådene ind til, hvad det er, der foregår, og komme til bunds i sagen.


Rise of the Necromancers


Fakta om
Rise of the

Necromancers

 • Antal spillere: 2-5
 • Spilletid: 45-120 minutter
 • Alder: 13+
 • Engelske regler
I Rise of the Necromancers er hver spiller en Necromancer, som er i gang med at indtage verden med sine udøde horder; det gør man ved hurtigst at få placeret sine 13 (for det skal jo være ONDT!) makører på spillebrættet ved at slås mod hinanden, besejre monstre i dungeons, indtage storebyer og meget andet.

Danskdesignede Rise of the Necromancers er noget så vildt som en førstegangsudgivelse i en klasse, der matcher de helt store drenge – både hvad angår grafisk design, komponenternes kvalitet og gameplayet.