Gaveguide 2016 - Hurtige spil

Peter Brichs af Peter Brichs d. 5. December 2016

Det er bare ikke altid, man har tid til at sætte en hel aften af til brætspil i en travl hverdag. Derfor har vi taget et hurtigt kig på fem gode spil, der alle kan nås igennem på under en halv time. Vi når både forbi en lynhurtig udgave af klassiske Bezzerwizzer, hjernegymnastik, højtråbende udfordringer og mere klassiske kortspil. Måske kan du endda nå et hurtigt spil mellem desserten og gaverne?

Bezzerwizzer Bricks

Et quizspil til at have i lommen, eller ekstra spørgsmål til dit store Bezzerwizzer i én og samme æske. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke!

Bezzerwizzer Bricks er en af de nye udgaver af det klassiske danske quizspil. Hver æske indeholder 60 spørgsmål om et enkelt emne. Foruden at kunne spilles alene, indeholder hver æske også en spørgsmålsbrik, så du kan få nye kategorier i dit klassiske Bezzerwizzer spil. Bricks blev lanceret i 2015 med otte kategorier, og i 2016 er endnu otte kategorier kommet til. De 16 kategorier er Berømte romancer, Danmarks historie, Fantastiske opfindelser, Fantasy, Krimi, Kunst, Rock, Filmperler, Fodboldens Stjerner, Tv-serier, Storbyer, Kogekunst, Det Danske Sprog, Danske Hits, Store Overskrifter og Sportens Triumfer. En oplagt mandelgave.

Bezzerwizzer Bricks er fra to spillere og kan klares på under et kvarter

Vejledende pris: 59 kr.

Happy Salmon

HIGH FIVE! BUMP IT! HAPPY SALMOOOON!!!” Happy Salmon er et højlydt spil, men et virkelig sjovt et af slagsen.

Happy Salmon er en noget anderledes størrelse end de fleste andre brætspil. Hver spiller bliver udstyret med sin egen stak kort, som det gælder om at komme af med. Hvert kort indeholder en af fire opgaver, som man straks begynder at råbe navnet på. Hvis en anden spiller har samme kort øverst i sin bunke, gør I, som der står på kortet; det kan enten være at give high five, en fistbump, at bytte plads eller at klaske hinandens hænder på den anden spillers underarm. Der bliver hurtigt råbt højt, og grinet højt – et oplagt spil til når portvinen og juleøllen er fundet frem.

Happy Salmon er for tre-seks spillere og er spillet færdigt på 10 minutters tid.

Vejledende pris: 149,95 kr.

Coloretto

Coloretto er et klassisk spil om samle stik, men med et vigtigt twist: Du vil ikke have for mange forskellige stik!

I Coloretto gælder det om at samle stik som i rigtig mange andre kortspil – her er det farver, du samler på. Men hvis du har mere end tre farver, begynder det at give minuspoint, og du vil derfor ikke have for mange forskellige stik foran dig. I din tur må du enten spille kort ned i en række i midten af bordet eller tage en række. Eftersom en række maksimalt kan have tre kort, vil du blive tvunget til at tage en på et tidspunkt; og her gælder det altså om at have det kølige overblik.

Coloretto er for to-fem spillere og tager cirka 25 minutter

Vejledende pris: 149,95 kr.

Cortex Challenge

En vaskeægte hjernevrider finder du i Cortex Challenge, som med sine otte forskellige typer opgaver rigtigt sætter gang i hjernecellerne!

Elsker du hjernevridere? Så er Cortex Challenge lige noget for dig. I æsken finder du en stak kort, som hver især indeholder en af otte forskellige opgaver. Kortet vendes, og den, der er hurtigt til at løse opgaven korrekt, får pointet. Opgaverne kan eksempelvis være at finde hurtigst ud af en labyrint, at finde det ene symbol, som er to af på kortet eller endda at føle sig frem til det rigtige kort. Cortex Challenge kommer i tre udgaver: Den “almindelige” Cortex Challenge, Cortex Kids (for børn) og Cortex Geo, hvor temaerne handler mere om at rejse og geografi.

Cortex Challenge er for to-seks spillere, og tager i omegnen af 20 minutter

Vejledende pris: 149,95 kr.

3 Wishes

Jagten på de tre bedste ønsker er hurtigt og drilsk, og nemt for at alle at kaste sig ud i – men det er mere drilsk at vinde, end man regner med.

I 3 Wishes gælder det jagten på de tre rette kort for at vinde spillet. Foran hver spiller ligger tre kort med bagsiden opad, og målet er at få fat i et rødt, et gult og et blåt kort, men man kender kun et af de tre kort foran sig. Hver runde må man foretage to handlinger: kigge på et kort, bytte rundt på to kort eller blande de tre kort foran sig. På den måde går nu jagten på de rigtige kombinationer, og da flere spillere kan opnå den rigtige kombination på samme tid, gælder det også om at sikre sig de mest værdifulde af kortene.

3 Wishes er for tre-fem spillere, og det tager fem minutter at spille.

Vejledende pris: 99,95 kr.