Gaveguide 2016 - Børnespil

af Emil Nygaard d. 4. December 2016

Det kan virkelig være svært at finde en god gave til børnene. Men næsten alle børn elsker brætspil, og derfor har Papskubber taget et kig på fem gode børnespil, der kan spilles af børn fra tre til ti, for de ældstes vedkommende uden voksnes deltagen. I år er der mange huskespil, og sågar spil hvor man spiller sammen mod brættet i stedet for mod hinanden.

Til de mindste har i vi i år valgt at anbefale:

  • Ravnerok
  • Leo
  • Ramasjang Rally
  • Stone Age Junior
  • Monster Factory

Ravnerok

Få lokket frække ravne over på din side af muren i dette sjove behændighedsspil.

Ravnerok er et spil, der forbinder behændighed med list for to drillesyge børn. Spillepladen stilles lodret imellem deltagerne, og det gælder om at tiltrække så mange ravne til ens side af muren som muligt. Hver tur afgør en terning, om man må sætte en ravn på sin egen side, eller forsøge at hive pinden ud under modstanderens ravn, men hvor sidder de? Spiller slutter, når alle ravnene sidder på muren, og den med flest på sin side vinder.

Ravnerok vandt årets Guldbrikken pris for børnespil.

*Ravnerok’ kan spilles af to frække ravne fra fem år.

Pris: Cirka 350,00 kr.

Leo

Få Løven Leo til frisøren i sjovt samarbejdsspil hvor hukommelse er i højsædet

Løven Leos spillebræt består af en række brikker, der lægges ud i tilfældig rækkefølge. På bagsiden er der dyr, farver og tal. Hver spiller har en række kort med tal og farver. Man skiftes til at spille et kort og rykke Leo det givne antal felter. Hvis farven på kortet matcher farven på det felt, Leo lander på, forbliver klokken hvor den er. Hvis farven på kortet man spiller, er anderledes end den på feltet, går tiden, og pludselig er der ikke lang tid til, at klokken slår …

Hvis tiden løber ud, må Leo prøve igen dagen efter. Alle brikker vendes tilbage med farverne nedad, og spillerne prøver igen. Nu gælder det om at huske, hvad der ligger hvor. Kan I få Leo til frisøren inden fem dage?

Leo kan spilles af to-fem spillere fra seks år.

Pris: Cirka 200,00 kr.

Ramasjang Rally

Ræs med i danskudviklet huskespil

Ramasjang Rally er et huskespil, hvor det ikke gælder om at vende stik. Lidt som i Leo ovenfor gælder det om at huske, hvilke felter der er foran ens sæbekasse-bil og vende brikker derefter. Spillerne skiftes til at vende en brik ud af de 20, der er vendt på hovedet foran dem. Hvis brikken matcher feltet foran ens bil, rykker bilen fremad, og man får en ekstra tur. Jo bedre ens hukommelse, jo længere kan man rykke.

Vinderen er den, der først krydser målstregen to gange.

Ramasjang Rally kan spilles af to-fire spillere fra fire år.

Pris: Cirka 250,00 kr.

Stone Age Junior

Stone Age Junior er børneversionen af voksenspillet Stone Age, hvor spillere samler resourcer og bygger deres egen lejr

I Stone Age gælder det om at bygge hytter i sin lejr. Den, der bygger sin tredje hytte først, vinder spillet. For at bygge en hytte skal man først samle ressourcer: mammuttænder, bær, vaser, økser og fisk. Man bevæger sig rundt på brættet og samler ressourcer ved at vende brikker rundt omkring det. Disse lægges ud med bagsiden opad i tilfældig rækkefølge, og de gør alle noget forskelligt. Nogle rykker spilleren et til seks felter fremad, andre rykker spilleren direkte til en ressource. Når man har de nødvendige ressourcer, skal man forsøge at komme ind til midten, så man kan bygge sin hytte.

De 14 brikker rundt om brættet lægges ud forskelligt ved hvert spil, og voksne vil føle sig presset på samme fod som børn i kampen om at huske, hvad der ligger hvor.

Stone Age Junior kan spilles af to-fire spillere fra seks år.

Pris: Cirka 250,00 kr.

Monster Factory

Byg sjove og skøre monstre, men vær sikker på at de er færdige før spillet slutter

I Monster Factory skiftes spillerne til at vende brikker fra bordet og placere dem foran sig. Hver brik har en sjov del af et monster: Øjne, mund, vinger, tentakler og mere, og delene kan kun sættes sammen, så de passer i farverne. Deltagerne skal tænke fremad, så de ikke laver deres monster for lille, men samtidig begrænse sig, så de får afsluttet det, inden spillet slutter. Der er meget få regler for, hvordan brikkerne skal sidde, og på trods af nogle udmærkede regler, kan det faktisk være sjovere bare at sidde og lege med brikkerne end at spille.

Spillet slutter, når der ikke kan trækkes flere brikker, og dem, der har de største og flest monstre vinder.

Monster Factory minder meget om det ultra populære familiespil Carcassonne, og det er en rigtig fin indgangsvinkel, hvis man kunne tænke sig at spille dette med sine børn om et år eller to.

Monster Factory kan spilles af to-seks spillere fra fem år.

Pris: Cirka 270,00 kr.