Gaveguide 2014 - Voksenspil

Helle Perrier af Helle Perrier d. 23. November 2014

Forslagene til julegaver i afdelingen for voksenspil kommer vidt rundt – der er både de strategiske, kooperative og de underholdende. De har alle hurtigt lærte regler, så man kan flå æsken op og komme igang med det samme. De tre af dem hører – uden at det dog var meningen – til i den japanske stil, mens det sidste er hyggeligt og sjofelt og sjovt – altså udpræget dansk.

I vores gaveguide til familiespil har vi skrevet om

Machi Koro

Indbyggerne i den lille by Machi Koro vil have både jobs, underholdning og big business. Du er netop blevet valgt til borgmester og det er dit job, at sørge for at deres ønsker går i opfyldelse. Det er dog ikke sådan lige til, når nabobyerne blander sig og stjæler fra dig eller ødelægger dine planer eller når terningerne bare ikke vil lande på det rigtige tal.
Machi Koro er et hyggeligt lille spil, hvor man ruller med terninger og bygger bygninger i skarp konkurrence med hinanden. Dine terningerul vil dog oftest også belønne dine naboer ud over dig selv ligesom naboerne nogle gange vil kunne kræve skat af dig eller stjæle dine bygninger. I Macho Koro går det op og ned i et højt tempo og der er masser af interaktion. Det egner sig perfekt som et lille let spil, hvis man er fire.
Pris: 239,- kr.

Samurai Spirit

Åh, nej. Den lille landsby er i fare. I desperation har de har bedt dig og din gruppe af samuraier om hjælp. Sammen skal i bekæmpe de blodtørstige fjender og sørge for at landsbyen og alle dens indbyggere modstår angrebet.
Samurai Spirit er et samarbejdsspil, hvor hver spiller kontrollerer en samurai. Hver samurai har en speciel evne og I skal koordinere jeres indsats, hvis I skal klare den. Der skal træffes svære valg på en spillers tur – skal man hjælpe byen, sin kammerat eller kaste sig i kamp? Spillet kan spilles på forskellige sværhedsgrader og der er derfor rigeligt med udfordringer til forskellige grupper af spillere. Reglerne er desuden meget hurtigt lært.
Pris 239,- kr.

Det dårlige selskab

I partyspillet Det Dårlige selskab er det kun jer selv, der sætter grænsen for hvor groft det skal være. I spillet, der minder om Cards Against Humanity, er der to slags kort – de orange pointkort, hvorpå der står en sætning, der ikke er færdiggjort og de sorte svarkort, hvor der er forslag til hvordan sætningen kan afsluttes. Den der spillede pointkortet beslutter så hvilket af svarene, der var bedst.
Det lyder enkelt, og det er det også, men det er også hamrende sjovt. Er man i den rigtige stemning kan Det Dårlige Selskab virkelig skabe højt humør i en forsamling. Det er groft, sjovt, liderligt og upassende og bestemt ikke for børn eller sarte sjæle.
Pris 349,- kr.

Lost Legacy

Hører du til dem der elsker Love Letter, så er opfølgeren Lost Legacy, helt sikkert noget for dig. I dette kortspil handler det også om at bluffe og gætte og hen ad vejen eliminere sine modstandere. Til forskel fra Love Letter, gælder det her om at gætte hvem der har Lost Legacy-kortet, selv om spilmekanikken er den samme.
Du har et kort, trækker et kort og spiller et kort og udfører så det, der står på kortet. Det er hurtigt at gå til og man kan til stadighed glæde sig over et så enkelt spil, kan indeholde så stor kompleksitet og så meget udfordring. Lost Legacy er et hyggeligt lille spil, der dog hurtigt får gang i strategien og som kræver et godt pokerfjæs. Pris 79,- kr.