Fem fede spil til farten

af Thomas Vigild d. 14. May 2013

Skal påsken bruges i sommerhus, hos familien eller på solrig skovtur, så er rejsefeber ingen undskyldning for et godt brætspil. Brikker & Bræt har samlet fem bud på gode rejsespil.

1 Hanabi

‘Hanabi’ er et originalt kortbaseret samarbejdsspil, hvor man aldrig må se sine egne kort. Spillets twist ligger i, at man kun må se alle medspillernes kort, der alle har et tal fra 1 til 5 i en af spillets fem farver. Ved at give tips og kassere kort skal alle spillere “blindt” prøve at lægge en kabale sammen på bordet – og det kræver deduktion, taktik og omtanke. Et af de bedste samarbejdsspil nogensinde.
Fra 8 år. 2-5 spillere. Udvikler: Antoine Bauza. Pris: ca. 100 kr.

2 Box Quiz

Med emner som rejser, mad, magt og vin, er der fyret op til hurtig quizzeri på farten i de nye små danske Box Quiz-spil. Hver æske indeholder 50 spørgsmål, så meningen bag spillet er en kvik gang paratviden før middagen eller som anderledes værtinde-gave. Velskrevne spørgsmål trækker op, omend vi glæder os til flere, mere anderledes quiz-kategorier.
Fra 15 år. 1-mange spillere. Udvikler: Bettina Cronquist. Pris: 60 kr. pr. æske

3 Innovation

Hvordan vil du opbygge din civilisation fra stenalderen og op igennem alle tidsaldrene? Selvom ‘Innovation’ ser knastørt og uinspirerende ud, så gemmer der sig et eminent velgennemtænkt og afbalanceret kortspil underneden, og et, hvor man virkelig kan spolere hinandens sejrs-planer på kryds og tværs. Et stærkt tænkt kortspil, hvor mange kort påvirker hinanden, og man altid interagerer med de andre spillere.
Fra 12 år. 2-4 spillere. Udvikler: Carl Chudyk. Pris: 190 kr

Kort om spillene

  • HANABI ­– Samarbejds-kabale, hvor du ikke må se dine egne, men kun medspillernes kort.

  • Box Quiz – Kompakt quiz-spil i snack-størrelse til farten med kategorier fra krop til vin og biler.

  • Noah´s Ark – Pusl dyrene på plads i skibet, hvor alle brikker er magnetiske og handy til bilbagsædet
  • 4 Noahs Ark

    Serien af robuste magnetiske rejsespil fra belgiske Smart Games er sikre hits under bil- eller flyture uanset temaet og gåderne – og dette seneste med ‘Noahs Ark’ er ingen undtagelse. Her er målet at pusle alle de viste dyr på plads i skibet, så alle står på deres fødder og sammen med sin artsfælde. Her kommer også voksne på prøve, og genialiteten bag Smart Games er, hvordan de 48 opgaver smukt skalerer fra barnet til bedstemoren.
    Fra 5 år. 1 spiller. Udvikler: Smart Games. Pris: 200 kr.

    5 Babylon

    Hvordan kan tolv sten i fire farver være et spil? Beviset er det befriende enkle ‘Babylon’, hvor to spillere skal prøve at udmanøvrere den anden først. I hver tur må man stable stenene, hvis de enten har samme højde eller samme farve i toppen. Et klassisk eksempel på, hvordan enkle spilleregler skaber en svær strategisk hjernevrider i verdensklasse.
    Fra 6 år. 2 spillere. Udvikler: Bruno Faidutti. Pris: Ca 60 kr.