Et hurtigt kig på Mastersmith

Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 17. april 2014

Påske kan kun betyde én ting for de danske nørder: Fastaval! Normalt er Fastaval jo primært en rollespilsbegivenhed, men de sidste tre år har Fastaval også haft spritnye designerbrætspil på programmet – altså spil lavet til Fastaval.

Vi tager over de næste par dage en snak med nogle af designerne bag spillene. Det er vigtigt for os at pointere, at det altså hverken af de nominerede eller vinderne af brætspilskonkurrencen, men altså kun er nogle af de designere, vi lige er faldet over.

Det første spil vi har kigget på er Mastersmith, hvor vi har sat de to designere, Martin Lindhardt og Mads Havshøj, i stævne, for at stille dem et par spørgsmål.

Fortæl os lidt om spillet

Mastersmith er et klassisk eurogame, der bruger klassiske mekanikker som worker placement og ressource management. Det nye i spillet kommer fra ens arbejdere, der har forskellig værdi, men er ellers på lige plan. Det skal forstås således, at man altså har ‘svende og lærlinge’. Svenden hopper foran i køen, og gider altså ikke stå bag lærlingen, når der skal vælges handlinger – og det er kernen i spillet at finde ud af at bruge dem..

Vi gik skarpt efter at lave et spil, der tog 120 minutter. Det har vi gjort, fordi vi synes det passer rigtig godt til fastaval-modellen. Vi har simpelthen justeret resten af spillet, så det har passet til spiltiden; og ikke den anden vej.

Hvad synes I om feltet i år?

Vi synes, det er et sindsygt stærkt felt i år. Vi kan godt se, at der er begyndt at komme langt bedre håndværksmæssige evner blandt designerne. Vi har også nydt godt af facebook-gruppe spildesign.dk, hvor vi har fået godt hjælp fra mange af de andre designere.

Hvor lang tid har I brugt på at lave spillet?

Puha… vi har mødtes en gang om ugen, hver uge siden oktober 2013 for at arbejde på spillet. Derudover har vi haft en masse spiltest, for at finde balancen i spillet. Alene det, at lave nye kort, hver gang vi har skulle rebalancere kortbunken, har taget minimum 1 time per gang. Hvis vi regner sammen, har vi brugt rigtig lang tid. I hvert fald ikke under 400 timer sammenlagt.

Skriv din kommentar