Brætspil fra Baker Street: Her er de bedste

Bo Poulsen af Bo Poulsen d. 8. September 2017

Sherlock Holmes.

Der er formentlig – og forhåbentlig – ingen, som behøver en nærmere introduktion til den fiktive, verdenskendte detektiv, som har bopæl på Baker Street i London.

Til gengæld er der adskillige brætspil, hvor den populære figur spiller hovedrollen, som mange formentlig har behov for en introduktion til.

Derfor er Sherlock Holmes dagens hovedtema i det seneste afsnit af Papskubbers podcast – Papstinenser.

Her snakker Kristian Bach Petersen om emnet med Morten Greis og Peter Brichs.

Sidstnævnte er ikke stor fan af spil, hvor deduktion er det store omdrejningspunkt, hvorfor han ikke har meget erfaring med de Sherlock Holmes-brætspil, som bliver nævnt i podcasten.

Morten Greis fremhæver derimod Sherlock Holmes: Consulting Detective, som et godt spil med den piberygende detektiv. Han forklarer, at der i spillet medfølger 10 scenarier, som reelt set kun kan løses en gang – ligesom i det populære T.I.M.E. Stories.

”Når det først er løst, så er det ikke nært så spændende at gøre igen,” siger han.

I spillet er man en slags elev under Sherlock Holmes. Den legendariske detektiv har allerede løst sagen, og nu er det så spillernes tur at forsøge at gøre det i færrest mulige træk.

Men spillet hjælper dig ikke synderligt meget. Og der er ingen hints at hente, dog mener han, at spillet er rimelig balanceret.

”Man går frem og tilbage, indtil man mener, at man har løst sagen. Så er der tre-fire spørgsmål til sidst,
og alt efter hvor mange man kan svare på, jo bedre score får man.”

Morten Greis mener, at det virkelig rammer ånden hos den klassiske Sherlock Holmes. Spillet er dog på engelsk og af sagens natur ret teksttungt, hvilket man skal være forberedt på, inden man give sig i kast med det.

Udover det får podcast-trioen også vendt andre spil, der omhandler Sherlock Holmes. Morten Greis fortæller om sin drøm om et The Resistance: The Matrix, og Peter Brichs fortæller, hvordan hans egen entusiasme for Last Night on Earth-universet resulterede i en sur mail fra spiludviklernes jurister.

Husk, at du kan høre hele podcasten på Papskubber.dk, Facebook eller via iTunes.