Bare bedre børnespil

af Thomas Vigild d. 14. maj 2013

Det gode børnespil er alsidigt, i suveræn finish og med så solide regler, at børnene selv kan spille uden hjælp fra de voksne.

1 Riff Raff

Unikt, originalt og dybt fængslende balance-spil, der stiller store krav til ikke kun motorik og overblik, men også iskold og kynisk taktik. Alle spillere skiftes til at placere deres proviant på det store træskib uden det vipper for meget. Rosværdig finish, neglebidende feberredninger og universel appel gør ‘Riff Raff’ til en udødelig klassiker til både børn, familien og de voksne.
Fra 6 år. 2-4 spillere. Udvikler: Christoph Cantzler. Pris: 400 kr

Kort om spillene

 • RIFF RAFF — Placer brikkerne på det gyngende skib, og grib dem når de falder ned.

 • BUUUH! — Børnene skal hente melsækkene, men spøgelserne får dem til at springe af skræk.

 • BOOM BOOM BALLOON — Rul med terningen og tryk på stavene, et klik ad gangen.

 • 2 Pirates!

  Nok er Pirates! blot et spil om at bygge og genkende flest mønstre på spillebrættet, men finishen og tematikken er usædvanlig stærk, så selv de mindste spillere hurtigt er med. Samtidig tager det ikke oceaner af tid, da man hurtigt får fyldt pladen op, så et solidt bud på et kortvarigt og overskueligt ulve-time-brætspil egnet til begge køn.
  Fra 7 år. 2-4 spillere. Udvikler: Djeco.Pris: 220 kr

  3 Boom Boom Balloon

  Frygten for sprængt ballon er den centrale drivkraft i dette lege-spil, der snildt kan affærdiges som fjol, men fungerer eminent i selvskab med børn. Eller voksne, der også frygter uventede ballon-knald. Gradvist bliver den stakkels ballon sat under mere og mere pres, og taberen er den, der får den til at sprænge. Mere festligt end udfordrende, men forunderligt morsomt.
  Fra 5 år. 2-4 spillere. Udvikler: Schmidt Spiele. Pris: 150 kroner

  4 Buuuh!

  Den gamle mølle er hjemsøgt af spøgelser, så hvem får først reddet sine tre sække mel ud uden at blive forskrækket? Med sit originale magnetbaseret spillebræt drejer ungerne her løbende på “møllehjulet”, og hvis spøgelset fanger en brik, springer den op fra brættet på magisk vis. Buuuh! er et stærkt bud på et universelt børnespil med mindre taktik end held.
  Fra 5 år. 2-4 spillere. Udvikler: Drei Magier Spiele. Pris: 350 kr

  5 Dobble

  Lynkvikt kortspil, hvor der altid er ét – og kun ét – sæt matchende symboler på to forskellige kort. Ud fra denne grundmekanik varierer ‘Dobble’ sig en smule og minder meget om populære spil som ‘Vildkatten’, men blot mere udfordrende, og spillet fungerer suverænt uanset om man er 6 eller 76 år.
  Fra 6 år. 2-8 spillere. Udvikler: Denis Blanchot. Pris: 150 kr