Købeguide: Årets rejsespil

af Thomas Vigild d. 20. September 2012

Brætspil kan sagtens medbringes på enhver rejse, og disse fem anbefalinger fylder lidt, spænder vidt og to af dem kan sågar spilles i bilen, bussen eller flyet

1 Qwirkle Travel

Rejseudgaven af det abstrakte logikspil gør præcis, hvad det behøver: skrumper hele de suveræne familiespil ned til en handy rejsestørrelse, og det i en finish og pris, der er svær at matche.
Fra 8 år. 2-5 spillere. Distributør: Mindware. Pris: 200 kr.


2 Magic Forest

I både smuds-, sodavands- og snaskede børnefingre-afvisende hård plastik er rejsespillet “Magic Forest” født til et liv på farten med sine solide magnetiske brikker og spiralbindsryg. Og heldigvis holder spillet i et tidsløst gådedesign, når ni brikker skal forbinde eller afskære forskellige dele af spillebrættet.
Fra 7 år. 1 spiller. Distributør: P-Trade. Pris: 200 kr.

3 Mr. Jack Pocket

Som en drilsk leg katten efter musen går jagten på morderen i “Mr. Jack Pocket” igennem Londons tågede Whitechapel distrikt. Evigt omskifteligt og sublimt designet strategispil, hvor spilleren som Sherlock Holmes skal fange morderen på flugt før tiden løber ud. Her vipper held, kunnen, taktik og overblik nærved perfekt i balance.
Fra 14 år. 2 spillere. Distributør: Enigma/Hurrican Games. Pris: 120 kr.

4 Bezzerwizzer Mini

Med lutter nye kategorier, hurtigere spillerunder og intet spillebræt tager rejseudgaven af quizspillet “Bezzerwizzer” fornemt springet fra spisebord til skovtur: velskrevne spørgsmål, god varians, stramt pointsystem og quiz på en basal og funktionel måde. Fås både i en voksen og familie-udgave.
Fra 15 år. 2 spillere. Distributør: Bezzerwizzer. Pris: 100 kr.
Læs mere om Bezzerwizzer Mini her

5 Tantrix

På de 56 håndmalede sekskantede brikker af bakelit snor sig fire forskellige farver – og spillernes mål er at få lagt den længste slange eller kreds af egen farve. Uanede variationsmuligheder og mulighed for at bruge brikkerne som kabale kroner Tantrix til en udødelig klassiker.
Fra 7 år. 2-4 spillere. Distributør: Adlandia. Pris: 275 kr.