Gaveguide 2016 - Spil til to personer

Jesper Hagen af Jesper Hagen d. 2. December 2016

Står du sammen med en onkel, der heller ikke ville med familien ud at gå en tur efter julefrokosten, eller sidder du samme med en god kammerat og mangler noget underholdning, så er der heldigvis masser af muligheder i brætspillenes verden!

Vi har udvalgt fem gode spil, der egner sig godt til to personer:

Star Wars Destiny

Star Wars Destiny bliver den nye samle-dille. Her er de kendte helte fra Star Wars lavet til et kompakt en mod en-duel-spil med terninger. Ray mod Kylo Ren. Det gælder om at tæve din modspiller, og din helt har forskellige evner, som er repræsenteret med flotte speciallavede terninger. Indledningsvis slår du alle dine terninger og I skiftes så til at aktivere en af dem. Altså de symboler I har slået.

Nogen terninger har special-symboler, som kan aktivere skrevne evner på din helt. Man skal altså vurdere, om man skal slå den anden, beskytte sig selv med bedre udstyr, eller prøve at få spillet allierede ned på bordet, som kan hjælpe dig.

Spillet er lige udkommet med grundsæt (startsæt) til Ray og Kylo Ren.

Star Wars Destiny er for to spillere, og et spil tager cirka 45 minutter.

Prisen er cirka 150 kroner for grundspillet, som byder på en masse fine dueller.
Men samle-elementet er, at firmaet bag håber, at du vil falde for det og begynde at forbedre din helt med mere udstyr via såkaldte booster-packs.

Arkham Horror LCG

Arkham Horror LCG er et historie-drevet kortspil, hvor du alene eller med en ven prøver at besejre en uhyggelig historie i H.P. Lovecrafts Cthulhu-univers. Når I spiller Arkham Horror LCG, påtager I jer hver en hovedrolle i en gyser-fortælling. Spillet styres af regler, så I i hver runde lægger nye fjender ud på bordet, eller lægger en brik på et kort – som har en regel om, at når for eksempel fire brikker ligger på det, så sker der et eller andet grusomt.

Som spillere kan I hjælpe hinanden og rejse mellem lokationer. I forsøger at komme til bunds i en mærkværdig sag, og spillet har en tidslinje, som udspiller sig, som tiden går. Det betyder, at spillene er intensive og byder på hård modstand, men nok ikke har de helt store overraskelser, hvis man spiller dem igen. Lidt ligesom at læse en krimi to gange.

LCG står for “Living Card Game”, og betyder kort fortalt, at spillet har en planlagt række udvidelser, som udkommer over de næste år. Det er nyt udstyr, helte og historier, som byder på nye rejser og udfordringer for dine prøvede helte.

Arkham Horror LCG er for en til to spillere, og et spil tager cirka 90 minutter.

Prisen er cirka 300 kroner.

Patchwork

Patchwork er et af de lettere to personers-spil og kan spilles på cirka 20 minutter. Patchwork kan helt overordnet beskrives som en slags tetris med nål og tråd. Kort fortalt handler spillet om at tjene knapper og købe stoflapper, som spillerne skal placere på deres respektive patchwork tæpper.

Patchwork er et spil, som kan spilles med hvem som helst, da det er blottet for direkte konflikt og er tilstrækkeligt nemt at lære.

Patchwork er for to spillere, og et spil tager cirka 20 minutter.

Prisen er cirka 220 kroner.

7 Wonders Duel

7 Wonders: Duel er en ny version af det klassiske 7 Wonders, som er tilpasset to personer. Også i denne udgave er det spillernes opgave at opbygge en civilisation og ikke mindst at forsøge at bygge et eller flere af verdens syv vidundere.

7 Wonders; Duel foregår over tre tidsaldre, der hver er inddelt i en række runder. I hver runde skal spillerne købe og bygge forskellige bygningskort. Kortene er inddelt i syv kategorier, som repræsenterer forskellige typer af bygninger.

Spillet er rigtig nemt at komme igang med, og både fans af den klassiske udgave af spillet, samt helt nye spillere bliver næppe skuffet.

7 Wonders Duel er for to spillere, og et spil tager cirka 30 minutter.

Prisen er cirka 250 kroner.

Star Wars: Rebellion

I Star Wars: Rebellion er spillerne i rollen som strategiske overhoveder for kampene i galaksen gennem perioden episode IV til episode VI.

Spilleren, der styrer Imperiet, får kontrol over Imperiets overlegne magt og bliver således i stand til at slå hårdt ned på enhver modstand i forsøget på at finde rebellernes hemmelige base. Rebellerne skal derimod ved hjælp af list og snilde vinde stjernesystemernes loyalitet. Spillet har få åbenlyse træk, og hver beslutning er et væld af hemmelige strategier vævet sammen.

Med Star Wars: Rebellion på bordet er der grobund for mange timers god underholdning.

Star Wars: Rebellion er for to spillere, og et spil tager cirka 240 minutter.

Prisen er cirka 1.000 kroner.