Gaveguide 2016 - Quizspil

Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 9. December 2016

Når julefreden sænker sig, er det tid til at hive et quizspil frem. Der er ikke noget som quizzpil, der kan samle hele familien, og hvor gamle quizspil som for eksempel Trivial Pursuit var meget afhængig af paratviden, er der sket meget med quiz-spillene siden 90’erne.

  • Bezzerwizzer Familie
  • Skæg & Skøre Briller
  • Quiz-aktionen
  • Speak out
  • Wits and Wagers

Bezzerwizzer Familie

Bezzerwizzer har i 10 år udgivet quizspil på dansk og med spørgsmål, der er relevante for helt almindelige mennesker. Bezzerwizzer formår at at ramme et niveau af spørgsmål, strategi og drilleri, der kan samle bedstefar og lillesøster. Bezzerwizzer Familie er en opdateret 2016 udgave af det velkendte spil.
Quizspillet har fået en stor billedcollage i midten af spilbrættet, som fungerer som direkte reference og hints til de mindre deltagere. Billederne er altså med for det, de direkte forestiller, men også for deres afledte betydninger, farveholdninger eller andre associationer.

Bezzerwizzer Familie er det klassiske quizspil i en version, hvor hele familien kan være med. Børnene kan lave deres eget hold og dyste mod de voksne. Spillet indeholder 2.800 spørgsmål.

Bezzerwizzer Familie kan spilles fra to personer, spilletid: 30-60 minutter, fra 10 år og opefter.

Vejl. udsalgspris 399,-


Skæg og skøre briller

Vinderen af Guldbrikken 2016 for bedste selskabsspil er lavet af en kreativ familie, som gerne vil sætte fut i selskabet. Spillet er ikke kun et quizspil, men blander gode discipliner fra *Tegn & Gæt og Gæt og Grimasser.*

I dette skægge og skøre familiespil bevæger spillerne sine brikker fra start-feltet på den ene side af brillen på spillepladen til mål-feltet på den anden side. Den, der først når mål-feltet, har naturligvis vundet.

Selv om sejr er en vigtig del af spillet, er det endnu vigtigere at have det sjovt med venner og familie.

Skæg & skøre briller er sjovt for både børn og voksne, og chancen for at vinde er lige stor, hvad enten du er stor eller lille, ung eller gammel.

Spillet udfordrer både dine kreative, skøre, modige og intellektuelle færdigheder, så der garanteres masser af grin og sjove stunder.

Skæg & skøre briller er for tre-otte spillere fra otte år og opefter.
Prisen er cirka 400 kroner.


Auktionsquiz

Alle spørgsmål er til salg. Dril dine modspillere ved at byde prisen op og få hammerslag på dine yndlingskategorier!

I Auktionsquiz er alle spørgsmål til salg. Den, der byder højest på en af de 10 spørgsmålskategorier, køber retten til at svare på et spørgsmål i kategorien og får chancen for at vinde et point.

Spillerne har et begrænset beløb at byde for på auktionen, så det gælder om at tænke hurtigt og byde klogt. Skal man byde en kategori op for at drille de andre spillere? Skal man have is i maven og kun byde på sine yndlingskategorier? Hvis der er rift om en kategori, sælges den dyrt, mens andre kategorier kan fås for en slik.

Alle spillere får et antal hammerslagskort, der blandt andet bruges til at spille om dobbeltpoint, stjæle spørgsmål fra modspillerne og få point, når modspillerne svarer rigtigt.

Vinderen af Auktionsquiz er den spiller, som har flest point, når alle auktioner er afsluttet.

Auktionsquiz er for to til fem spillere over 14 år.
Prisen ligger omkring 300 kroner.


Speak Out

Speak Out er en fjollet leg, med et fjollet mundstykke, som får grinene frem i det rette selskab.

I Speak Out får nogen sætninger som I skal prøve at sige, så de andre kan gætte det, inden timeglasset løber ud. Under normale omstændigheder er der ikke noget i det, men prøv det samme når du har et plastik mundstykke i munden, som gør, at du ikke kan lukke munden, og din tunge ikke gør, som den skal.

Visse bogstaver bliver helt umulige at udtale, og sætningerne på kortene er naturligvis lavet til at være mest muligt fjollede og knudrede at udtale. Fjollet er et nøgleord her.

Der er fire mundstykker med i boksen og kan spilles fra 16 år, mener Hasbro.

Se videoen her, så ved du måske om det er noget for dit selskab: www.youtube.com/watch?v=JgSzBqL61cM


Wits and Wagers

Wits & Wagers er blevet kaldt verdens bedst-balancerede quiz-spil, og det er ikke uden grund. Spillet har nemlig først et quiz-element, derefter tipper man chips på hvor det rigtige svar mon ligger og laver lidt casino stemning ud af det.

I Wits & Wagers skriver alle deltagerne deres spørgsmål ned på en seddel. Spørgsmålene er stillet, så du prøver at gætte noget, der kan udtrykkes i tal foreksempel “Hvor stor en del af jordkloden er dækket af vand ?”. Sedlerne ligger derefter i rækkefølge fra lavest mod højest. Nu byder hver spiller på, hvor det korrekte svar ligger, og det rigtige svar udbetaler pengene, efter hvor langt fra midten det var. Så et ekstremt svar, som ingen andre kender eller gætter, kan være mange point værd.

Wits and Wagers kan I lære på cirka to minutter. Spilletiden er cirka 30 minutter, og det kan spilles af helt op til 20 personer. Den eneste udfordring med dette spil er, at det ikke er udgivet på dansk.