Gaveguide 2016 - Nørdspil

Jacob Herold af Jacob Herold d. 15. December 2016

Vi har fundet en liste over fem af de lidt tungere brætspil frem – fem spil, der er gode kandidater til at blive givet videre til den ven eller det familiemedlem, der har cigarer med til en aften med Junta eller insisterer på at klæde sig ud som Joffrey, når I spiller Game of Thrones.

Nedenfor finder du årets gaveguide med nørdede spil anno 2016, heriblandt:

  • Blood Rage
  • Scythe
  • Great Western Trail
  • Mansions of Madness 2nd ed.
  • Dead of Winter: The Longest Night

Blood Rage

Ragnarok er lige om hjørnet, og det betyder, at det er sidste chance for at dø i glorværdig kamp, inden verden går under. I spidsen af din egen vikingeklan, komplet med langskib, høvding og hele pivetøjet, trækker du i kampbukserne og gør klar til at dø på slagmarken i kamp med andre ligesindede klaner.

Blood Rage er resultatet af et samarbejde mellem spildesigneren Eric M. Lang og Cool Mini or Not, og resultatet er intet mindre end et supertight brætspil om kontrol over områderne i Midgaard, krydret med et sæt superlækre figurer.

Spillet er relativt overskueligt, men byder stadig på massevis af strategisk dybde, mens du over tre runder skal prioriterer mellem at dø på slagmarken eller plyndre landsbyen i området.

Blood Rage kan spilles af to til fire spillere (bedst med fire) på under to timer.

Vejledende pris er i omegnen af 799,-

Scythe

Der er meget få ting, der er bedre end kæmpemæssige mechs. Derfor er Scythe også en af årets favoritter, hvor både tema, komponenter og design virkelig skinner igennem.

I en alternativ version af 1920’ernes Europa finder vi Scythe, et worker-placement spil hvor du i rollen som en af de fem europæiske stormagter kæmper i og omkring den kapitalistiske bystat “The Factory”. Scythe byder på en masse spændende mekanikker, såsom at ressourcer aldrig forlader brættet, men bliver liggende – frit tilgængelige for tyvagtige nabonationer. Dertil kommer de fantastisk illustrationer af kæmperobotter, der traver henover kornmarker af polske Jakub Rozalski.

Scythe kan spilles af en til fem spillere, og er efter sigende bedst med fire.

Set til vejl. 799,-

Mansions of Madness Second Edition

Anden udgave af Mansions of Madness har mistet noget i opdateringen, men er til gengæld blevet langt mere strømlinet med lidt assistance fra en app.

I Mansions of Madness: Second Edition spiller I sammen mod spillet. Via en app, der kan hentes til stort set alle elektroniske platforme (Windows/OSX, iOS og Android), guides spillerne gennem en række fortællinger, der sagtens kan spilles flere gange. Hver eneste udvidelse til spillet tilføjer nye variationer af det allerede eksisterende indhold, og man slipper for alt for meget rod med opsætning, kortblanding og lignende. Det er måske ikke for dem, der var vild med modellen i det første spil, men der er ingen tvivl om, at der er mange timers gru og uhygge gemt i æsken med Mansions of Madness: Second Edition.

Kan spilles af en til fem spillere, med et sweet spot på tre til fire.

Kan erhverves for 849,-

Dead of Winter: The Long Night

Er du også træt af at have venner, du kan stole på? I Dead of Winter: The Long Night spærres I inde midt i en zombie-epidemi. Hjælpen er lige om hjørnet, men kun hvis I formår at holde de levende døde fra døren, har nok at spise … og at en af jer ikke har en eller anden skjult agenda og vil fodre jer til zombierne ude i sneen.

Dead of Winter: The Long Night er en såkaldt expandalone til Dead of Winter, et spil hvor du konstant vil overveje om din sidemand i virkeligheden prøver at spænde ben for jeres fælles overlevelse. Det kan sagtens spilles uden originalen, og har man allerede tyndslidt originalspillet, kan man sagtens opgradere til The Long Night. Spillet byder nemlig på samme oplevelse, men med en masse ekstra nyt i form af områder og specialzombies, samt en dedikeret bunke kort, der bogstaveligt talt er markeret “forbudt for børn”.

Kan spilles af tre til fem spillere, men er bedst med fire spillere og en frisk zombie.

Kan findes til omkring 599,-

Great Western Trail

Sidst, men ikke mindst, har vi Great Western Trail på listen. I modsætning til de andre spil i kategorien er det ikke så meget horror, kæmperobot eller zombiemassakre over det. Til gengæld er det et herligt tematisk spil om at fragte kvæg i det 19. århundrede.

Slutmålet i Great Western Trail er at få sin kvægflok frem til Kansas City, og udfordringen ligger i at balancere mellem at komme hurtigt frem og komme frem med en flok kvæg af god kvalitet. Der er nemlig penge i at komme frem i god tid, men det nytter ikke det store, hvis man ikke har passet på det gode kvæg på vejen.

Great Western Trail kan spilles af to til fire spillere, men er bedst med tre cowboys.

Er set til omkring 459,-