Fire mand der brugte kraften

Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 26. August 2015

Efter Fantasy Flight Games Nordic Championship i Ballerup 2015, satte vi de fire top-spillere i stævne til en længere snak om deres decks, kampene, modstanderne og tankerne forud for en stor turnering. Toppen af poppen vidste sig alle at være danske.

Vi starter fra bunden af toppen og bevæger os igennem deres tanker og kort-valg.

Christian Hyldager

Har spillet Star Wars LCG i snart tre år og tog en fjerde plads ved Nordisk mesterskab

Dark side – Sith

2×26 – Imperial Command
2×62 – Vader’s Fist
2×101 – The Dark Trooper Project
2× 115 – Reinforcements!
2×140 – Family Connections

Tanken bag dette deck er et hurtigt deck, som kan give en masse skade meget hurtigt. Både til units og til objectives. Med 30 units ud af 50 kort er man næsten garanteret flere units på hver hånd. Alle objectives indeholder troopers, eller kort der booster troopers. “Reserve troopers” er en af nøgleenhederne, som virkelig kan gøre ondt på modstanderen.

Light side – Jedi

2×1 – A Hero’s Journey
1×91 – Watchers in the Wasteland
2×112 – May the Force Be With You
1×117 – Ties of Blood
2×146 – The Survivors
1×151 – Hidden from the Empire
1×161 – A Hero’s Beginning

Dette deck er baseret på character beskyttelse med “The Survivors”, og så flere forskellige unikke characters. Kan man få et af “The Survivors” objectiverne fra start, og “Qu Rahn” hurtigt ud er det svært for modstanderen at komme af med dine units. “Ties of Blood” med “Leia” er udelukkende med få at genere modstanderen mest muligt. Disse kort tvinger ham til at angribe, eller tage skade, og så er der åbent til angreb.

Nikolaj Friis Hansen – blev nummer 3

Jeg har ikke spillet deck building card games før jeg startede på Star Wars LCG, så min læringskurve er noget fladere end mange andre jeg har mødt. Det har taget mig en del tid at “erkende” vigtigheden af “consistancy” i ens deck, og jeg har også sværget til at køre såkaldte “mono” decks (hvor man udelukkende anvender objektiver fra kun en affiliation) selvom jeg godt kan se nogle ret fede combo’er i mixede decks.

En anden ting som jeg “lider under” er min indædte lyst og fornøjelse ved at spille og se de store ikoniske characters i spillet; jeg VIL bare hellere se Yoda nede på bordet end en række tilfældige Force Users ;-) Og endeligt har jeg til stadighed svært ved at begrænse mig, så jeg ender ofte (og endte) med at køre 11 objektiver, hvilket er mere end minimumskravet på 10, som giver mere konsistent deck.

Hen mod Nordics var der dog efterhånden kommet så mange gode (og nok) kort til de forskellige affiliationer til at jeg også selv troede på at den strategi også havde en realistisk chance, så nu stod valget “blot” mellem hvilke jeg skulle vælge.

Dark Side – Scum and Villiany

The Findsman’s Intuition 2
Masterful Manipulation 2
The Slimiest Scheme 2
The Hunters 2
The Grand Heist 2
The Hunter’s Flight 1

På Dark Side var jeg meget mere i tvivl, men mit valg faldt til sidst på Scum & Villainy. Indtil for nyligt har denne affiliation været lidt svær at spille, især i turneringsformatet hvor der er tidsgrænse for spillene. Scum har ofte været langsomme decks, der har haft alt for svært ved at få Death Star dial’en til at klikke op ved at holde the Force. De har heller ikke haft helt nok fire power til at tage objektiver ud hurtigt nok.

Men med de seneste Black Sun units og nye spændende capture egenskaber så var min interesse fornyet.

Light side – Jedi

1 x In You Must Go
2 x A Message from Beyond
2 x May the Force Be With You
2 x A Hero’s Trial
2 x The Survivors
2 x The Secret of Shantipole

For Light Side var jeg sikker på at det skulle være Jedi’s: Efter gode objectives såsom “The Survivors” og “May the Force be with You” er kommet ud, så har Jedi bare vist sig at være superstærke, ikke bare til at vinde Force Struggles men de, særligt Yoda med sit sidekick Qu Rahn, har samtidig også så meget Objective Damage og evner til at overleve, især med den ting jeg nok elsker mest ved mit Jedi deck: Enhancements for days!!! I mit LS Deck har jeg i alt 18 units (primært Main Characters) og i alt 16 (seksten!!) Enhancements. Så som min sidste spiltest om torsdagen inden Nordics startede, så er det über vigtigt at få de rette units ud så tidligt som muligt for at det hele kan lykkes.

Jeg håbede at der ville komme en del Rebel decks med masser af Fighter/Vehicle units så valgte jeg at bygge et Darkside deck der potentielt ville kunne capture min modstanders units og komme dem under min kontrol eksempelvis ved at putte min Niles Ferrier på som enhancements eller ved hjælp af kombinationen af Novice Starship Thief og Salvage Operation. Og hvis man er så heldig at have Boushh ude når Smoova rammer bordet og snupper en unit fra modstanderen så klikker dial’en op og man er en smule nærmere sejren.


Nikolaj beskriver Nordisk mesterskab

Om torsdagen, dagen inden Nordisk Mesterskab, tabte jeg 4 fulde spil i streg, men fik dog et enkelt win med mit LS, så det var med noget miksede fornemmelser at jeg startede fredagen med mine 2 decks, men heldigvis kom jeg noget bedre fra start og fik god fart i både mit DS Scum deck og ikke mindst fik Yoda og Qu Rahn (med hjælp fra et par venner) dishet så meget skade ud at jeg hurtigt fik 2 gange full win i mine første 2 kampe. Derefter delte jeg de næste to, og her var det i begge spil mit LS deck der hev pointene hjem.

Den tætteste kamp kom dog i kvartfinalen som var min 2 kamp i “double elimination” kampene. Her mødte jeg Christian, min faste spilmakker som jeg fik trukket ind i spillet for lang tid siden og ham som havde givet mig 4 x klø dagen inden.

Vi havde delt vores kamp i Swiss runderne, hvor vi begge vandt med LS. Heldigvis faldt det sådan ud at jeg skulle spille mit Jedi deck, men jeg vidste at det ville svært hvis Christian fik sine troopers ud og jeg ikke fik Yoda ned med noget beskyttelse. Min del af planen lykkedes heldigvis vha. en god mulligan beslutning, som gav mig et par Dagobah Nudges (som klikker dial’en nedad, og “Yoda, You seek Yoda” så jeg kunne få den lille grønne helt i arbejde. Dette gjorde at jeg kunne holde the Force i store dele af spillet og samtidig give en del objective damage ud. Men Christian fik også fyldt bordet med defenders, så det trak ud med at få taget objektiver nok ud.

Tiden løb ud

Da tiden blev kaldt skulle vi spille indtil min tur var færdig. Chrstian gjorde sine tropper klar til at modstå the “final push”. Det var ikke lykkedes ham at skade mine objektiver overhovedet, og selvom jeg godt kunne huske en smule om hvordan vinderen i dette tilfælde skulle findes så var jeg dog sikker på at jeg bare SKULLE tage det sidste objektiv ud, for at jeg kunne vinde samlet set.

Så jeg håbede at et final push med Yoda og en eller anden anden unit villle kunne komme igennem Christians mur af troopers, men det var svært da han havde edge 9, dvs jeg næppe ville kunne vinde et edge battle. Og det lykkedes mig da heller ikke at give mere end et par buler i det sidste objektiv, og jeg lod så mine Nudges tage the Force.

En af præmierne til top-spillerne, var en ny death star skive i plastik.

Så måtte vi kigge i turneringsreglerne. Dial’en stod på 8 hvilket gav Christian 8 point (han ville kun have fået 4 point hvis den stod på 7), men han havde ikke taget nogle af mine objektiver ud og havde heller ikke givet dem nogen skade. Jeg havde taget 2 af hans objektiver ud (2 × 4 point) og havde samtidigt givet 3 damage til yderligere et, hvilket gav 0,3 point. Og da jeg samtidig havde the Force gav det yderligere 0,25 point, så jeg fik i alt 8,55 point hvilket var nok til at jeg sidenhen endte på 3. pladsen hvilket var klart bedre end mine forventning da dagen startede.

Jeg fik den eftertragtede akryl Death Star dial, 2 smukke Luke promo kort og en ditto playmat. Og ikke mindst en dejlig, men lang dag med masser af gode spil og hyggeligt selskab


Toke Flint – blev nummer 2

Jeg vendte tilbage til dette herlige spil i februar, da lysten igen meldte sig, og jeg stillede op med klassisk Sith kontrol, og en tro kopi af det lightside deck der vandt VM tidligere på året. Jeg sneg mig til en sejr den dag, men konstaterede, at jeg var noget rusten, og en deluxe ekspansion bagud. Jeg fik min cardpool opdateret, og begyndte at teste decks til Regionals. Jeg startede med at prøve at finde noget der var godt mod Sith kontrol, og da det så ud til, at de fleste i det store udland spillede Jedies, virkede det som et godt sted at starte.

Jeg startede med de objektivsæt der appellerede mest til min kontrol spillestil, og fandt hurtigt en base på 8 sæt, som endte med at holde gennem nordics, med et par sæt fra nyere serier der sneg sig ind.

Dark Side – Scum and Villainy

2 Masterful Manipulations
2 The Empires Elite
2 Defending the Trench
2 The Hunter’s Flight
1 Kuat Reinforcements
1 Guarding the Wing

Jeg var tilfreds med de 2 decks på dagen, de vandt lige mange kampe, der var dog en smule for lidt resource I Jedi decket.

Light side – Jedi

2 x May the Force be with You
2 x A Hero’s Trial
2 x Heroes and Legends
1 x Flight of the Crow
1 x Watchers of the Wasteland
1 x Hidden from the Empire
1 x A hero’d Beginning

Klassisk Jedi strategi, hold Force og angreb væk med Yoda og Kyle. Vind med Luke.

Efter regionals, og et lightside deck der kun tabte en kamp, var mit fokus frem mod nordics, at finde et darkside deck der var godt mod Jedi. Sith kontrol blev ved med at være på toppen af min liste, selvom Mono-scum kom tæt på.

Så dukkede Pilot Boba Fett og pilot Vader op, og pludselig havde Fighters en måde at maksimere Jedis største problem: at få fjernet en Main, eller ikke at måtte bruge tricks.

Baron Fell gav sig selv til fly. De sidste 4 sæt var der hård kamp om. Jeg testede masser af fly (4 Navy set), men endte med ikke at kunne stå for den kontrol Xixors sæt gav, og de sidste 2 sæt blev en blanding af gode fly-sæt.

Troels Storvang blev vandt turneringen

Da Nordic blev afholdt var min personlige holdning, at det stærkeste deck for light side var et jedi deck. Men da A Hero’s Beginning udkom, fik jeg øjnene op for en kombination mellem Jedi og Smugglers.

Dette er ikke på nogen måde uhørt, da mange ældre spillere vil have lavet comboen mellem disse 2 affiliationer tidligere i spillet. Men dette er hvad jeg endte med at sætte sammen.

Dark Side – Scum and Villainy

2 x Fall of the Jedi
2 X The Emperor’s Web
1 x The Plan of the Prophetess
1 X The Executor Arrives
1 X Imperial Bureaucracy
1 x Masterful Manipulations
2 x All Out Brawl

Light side – Smugglers and Spies

2 x A Hero’s Journey
2 x Asteroid Sanctuary
1 x Watchers in the Wasteland
1 x Heroes and Legends
2 x May the Force Be With You
2 x The Survivors
1 x A Hero’s Beginning

Troels egne ord om sit Light Side deck

I sin tid kaldte man det Super Best Friends comboen og det bestod af Han Solo, Luke, Tusindårs falken, Chewbacca og et sidste valgfrit sæt efter egen smag.
Det jeg ville bruge A Hero’s Beginning til var dens nye eventkort, som hedder ”Unfinished Buisness”.

Den teoretiske drømme situation

Gå i konflikt stadiet og angribe et objektiv på banen. I den edge der kommer, smider jeg Tusindårs Falken, der har 3 edge ikoner (dejligt mange) og har en god chance for a vinde den.

Efter at engagementet var overstået, vil jeg så spille den nye event Unfinished Buisness (til 1 ressource) for at tage Tusindårs Falken tilbage fra min discardpile og ind i spil.

Nu har jeg så Tusindårs Falken på min side og kan angribe det næste objektiv. Efter dette engagement kan jeg så bruge dens egenskab og trække den tilbage på hånden for at smide en karakter i spil gratis (i bedste tilfælde en Obi-Wan som har en cost på 5 ressourcer).

Hvis man har kortene altså

Selvfølgelig skal man have kortene på sin hånd for at dette kan lykkes, og det er ikke lige til; men hvis du sidder med dem kan du få 3 objective skade, 3 unit skade og 2 focus skade på banen for blot 1 ressource.

Det er, hvad jeg kalder value for money.

Udover den nævnte kombination tog jeg mine objectives af følgende grunde.

A Hero’s Journey

Har den første udgave af Luke. Denne udgave har Targeted Strike, som gør det muligt at tage besværlige units ud som normalt gemmer sig i baggrunden. Derudover er der god objektiv skade at hente hos ham også. Man får en ok 1 cost unit med i købet, som har en focus som kan trække defenders ud. Yderligere, har dette objektive 2 ressourcer som man kan få brug for, når man skal spille store units såsom Obi-Wan eller Tusindårs Falken.

Asteroid Sanctuary

Har selvfølgelig Tusindårs Falken, som er en fantastisk unit. Som tidligere nævnt kan den bruges til at få andre i spil, og den har masser af skade i sig.

Derudover har dette objektiv 2 andre kort, der er super i mine øjne. Den første er Cloud Cuty Operative, som har den gode lille egenskab, at når han kommer i spil, må man flytte én fokus fra en unit til en anden unit med en printkost af 2 eller lavere. Jeg bruger oftest dette nyttige lille trick at spille denne unit, når du har en anden figur i spil, som kan generere ressourcer til ens side. På denne måde kan jeg flytte den ressource fra den unit, jeg betaler med til en modstander. Det gør, at hans cost bliver 1, og man får som oftest lov til at låse en af mostanderens units ned.

Det andet kort er Bamboozle, som gør at man kan flytte en fokus fra en karakter til en anden karakter. Dette kan være med til at få løst en modstander ned uden at han kan gøre noget, og som oftest får man en unit, som kan angribe 2 gange. Spil dette event sammen med en Luke som angriber, og du har en Luke der kan gøre 2 unit skade på hvilken som helst unit, der er i spil samt 4 objektive.

Watchers in the Wasteland

I dette sæt finder vi vores vigtigste kort til at få nok skade ind på modstanderens objektives. Først I de 2 Wolfmen, som kan komme I spil på mange måder. De har 1 sikker unit skade og 1 sikker objektive skade, derudover har de den nifty lille trick at de kan komme i spil, selvom de er gået over i ens discard bunke (hvis man tager forcen med mere end 3 point). Disse 2 units kan blive ved med at hoppe ind i spil i løbet af en kamp og vil altid være en fare for modstanderen.

Derudover er der en enhancement, som hedder Force Cleansing i dette objektive. Dette kort kan være en ordentlig kraft på ens side, hvis man sætter det på den rigtige figur, da det har den fine effekt, at når dødsstjernen går 1 op i tal (i starten af Darkside spillernes tur) må man fjerne 1 skade og 1 fokus fra ens figur, denne enhancement er knyttet til.

Normalt vil jeg sætte denne på Rhan fra sættet The Survivors, da han kan bestykke andre karakterer på banen og give skade på modstanderens objektiver i samme sekund. Sidst men ikke mindst byder dette objektive også på vores gode ven Obi-Wan, som har rigtig fine ikoner at bringe til banen.

Heroes and Legends

Jeg tog dette objektive for at få ekstra muligheder ved at spille Kyle i kampen men også fordi der er rigtig mange edge point at hente i dette objektive.

Derudover har den også event kortet som hedder Rahn’s Guidance, som gør det muligt at grave efter en af sine store Jedi figurer.

May The Force Be With You

Dette er jo Yoda’s objective. Her finder du alt det gode som en Jedi har at tilbyde. Objektivet er det bedste man kan få, da den refresher alt det man sætter til the force. Så man kan spille Yoda og angribe med ham for derefter at sætte ham til The Force og vinde den fra modstanderen. Alt i alt et fantastisk træk, som enhver som spiller Darkside hader.

A Hero’s Beginning

Dette objektive som udelukkende er med af 2 årsager. De første har jeg nævnt med det rigtig gode eventkort og den anden er Owen Lars, som gør at det næste Jedi kort du spiller, koster 3 ressourcer mindre.

Luke’s speeder giver nogle ekstra objektive skade men ikke det helt vilde. Jeg kunne aldrig finde på at bruge Objektivets egenskab, som er, at man tager de 3 øverste kort i ens deck og ligger under for at kunne bruge dem til en edge kamp. Eftersom du kan være meget uheldig at trække 1 Obi-wan og 2 yoda her, så har man allerede mistet størstedelen af ens bedste karakter inden kampen er gået i gang.

Masser af units

Som man nok kan læse er der mange karakterer i mit deck og jeg sætter meget af min lid til at trække, spille og holde på mine store karakter. Det kan være vanskeligt at spille med meget aggressive modstandere samt modstandere som har evnen til at rense bordet helt.

Jeg har personligt ikke været bange for Capture af mine figur, da jeg nok skal få mulighed for at tage mindst 2 objektive ned og få dem i spil igen, men hvis min modstand er bedre en edge kampene samt har flere focus skade på bordret, vil det kunne sætte en stopper for mit deck forholdsvis hurtigt. En kombination mellem Sith og Scum vil være den værste for dette deck.

Ønsketrækningen på objektiver er

  1. May the Force Be With You
  2. The Survivors
  3. A Hero’s Journey
  4. Watchers in the Wasteland, som man smider væk, så man ved den ligger I bunden, da dette er det værste objektiv at have i spil.

Troels Storvangs gennemgang af Dark Side decket

Da Nordic blev afholdt var metaen fra Light Side en masse stor Jedi karakter som man også kan se i mit eget light side deck.

Derfor måtte jeg have nogle muligheder for at tage styringen af spillet fra dem. Dette er næsten umuligt hvis Jedi decket er begyndt at rulle derudaf.

Derfor lavede jeg et deck, hvor jeg selv har mulighed for at lave en rydning af spillet når jeg vil have det.

Dette kunne gøres ved hjælp af min gode ven Zekka Thyne, som kommer fra All Out Brawl kombineret med de eventkort man kan finde hos Sith.

Idéen er at kunne spille Zekka i løbet af spillet og så vente på at ens modstander har smidt en masse figurer i spil, for derefter at ofre ham.

En typisk måde jeg spiller ham på, er efter at have spillet ham i min tur, angriber jeg med ham på en af modstanderens objektiver for at få en fokus på ham. Derefter gives turen over til modstanderen, når han er færdig med at spille units og går videre til conflikt runden, vil jeg typisk spille event kortet ”Force Lightning”, som er at finde i The Emperor’s Web.

På denne måde rydder jeg hele bordret og min modstander har for det meste ingen andre muligheder end at give turen over til mig.

Hvis man gør det mest optimalt har man selvfølgelig vendt forcen til ens fordel, og på den måde går man nu 2 trin op på dødsstjernen og har et frit bord at lege på. En god måde at have kontrol over spillet og samtidig komme af med nogle af de større karakter på modstanderens side.

Man skal ikke være bange for at miste nogen af ens egen karakter i denne proces.

Udover den nævnte kombination tog jeg mine objektives af følgende grunde:

Fall of the Jedi

Her finder vi Darth Vader som både giver god unit skade men også en god del Objektiv skade. Han er også en vigtig karakter at bruge til at holde på Forcen.
Derudover giver dette set en Force Choke, som kan bruges mod en modstander, men også til at trigger Zekka.

The Emperor’s Web

Her får man et af de bedste kort til at trigger Zekka. Force Lightning er fantastisk på så mange punkter, da det kan bruges til at tage både modstandernes unit ud eller Zekka for før nævnt.

Derudover kommer Palpatine også i dette objektiv og han bringer en masse ikoner til min side som kan holde de fleste modstander nede. Der er også en Force Choke i dette objektiv, som kan blive meget brugbar.

The Plan of the Prophetess

Normalt er jeg imod dette objektiv, da jeg simpelthen ikke synes det bringer nok til bordret MEN, jeg har dog fundet frem til nogle fine ting som gjorde at jeg tog det med.

Den første ting er selvfølgelig, at objektivet i sig selv hjælper en til at holde forcen, da den gør modstanderen svagere indenfor dette felt. Derudover har den en enhancement, som giver dig 2 ressourcer og dette kan være meget nyttigt, når man bygger bordret op igen.

Det vigtigste kort er helt klart eventkortet ”Deadly Sight” som virkelig kan tage units ud af spil. Den gør sådan, at når man spiller den, mister det valgte mål 2 force point, hvis målet rammer 0 point eller under dør det. Dette er endnu en god mulighed til at trigger Zekka.

The Executor Arrives

Her skal vi bruge følgende fra: Sith Holocron som reducerer prisen af det næste sith kort man spiller med 3. En god måde er at spille en Palpetin eller Darth Vader i første runde, eller når man skal bygge bordret op igen, eller så kan man bruge den til at spille et event til eventuelt at trigger Zekka.

Derudover får man 2 ISB Liaison som har en cost af 1 og har en god lille effekt at man kan ofre dem til at trække et nyt kort og se hvad det næste kort er i hvilken som helst pulje. Så på denne måde kan man se om modstanderen får et godt kort til næste omgang eller om man skal tage et af hans gode objektiver ud for at få fordel.

Derudover kommer der et eventkort med i objektivet, som hedder ”Aggresion” som gør at begge modstandere skal ofre en unit hver. Igen en måde at trigge Zekka på.

Imperial Bureaucracy

I dette objektiv finder vi 2 gode kort. Det ene er Sate Pestage, som giver mig mulighed for at trække vigtige kort tilbage fra discard bunken samt Endless Bureaucracy, som har samme effekt.

Dette er en nem og god måde at få Zekka på hånden igen eller et event til at trigge ham. Det er også en god måde at få Palpetine på hånden, efter man har brugt ham i en edge kamp.

Masterful Manipulation

Her får vi den kære prins Xizor fra. Han er virkelig god til at styre spillet med og kan både give unit skade samt fokus modstanderen ned.

Det andet kort, som er vigtigt, er Headhunteren i dette sæt, som gør det muligt for en af få masser af skade ind på modstanderens objektiver. Du får også eventkortet ”” som du kan bruge til at smide et af modstanderens objektiver i bunden af hans bunke. Dette er især godt til at få May The Force be With You væk samt Wookie Lifedebt.

All Out Brawl

Her er kortet det hele mere eller mindre er bygget op omkring. Zekka er fantastisk til at holde styr på ens modstander. Hvis man spiller ham i første runde, kan du være helt sikker på at smide presset over på ens modstander. Dette skyldes selvfølgelig, at når han forlader spillet dør alle units i spil. En ting som de fleste Jedi spillere helst ikke vil se.

Troels beskriver finale kampen

I finalen mødte jeg Toke, som er Regional mester fra København. Vi havde tidligere haft en rigtig tæt kamp, hvor jeg spillede mit Jedi/Tusindårs Falken imod hans Fighter/Boba Fett.

Han havde virkelig godt styr på kampen, og det var kun pga. heldig korttrækning samt den rigtige kombination på det helt rigtige tidspunkt.

Jeg vil også lige starte med at sige tak til netop Toke for nogle rigtige gode kampe og spænding til stregen. Han fik virkelig testet mig af, og jeg skulle bruge alle tricks i mine decks for at have en vinder chance.

Men som før skrevet mødte jeg ham i finalen, hvor jeg skulle spille mit Sith/Zekka deck mod hans Jedi deck.

Jeg var heldig med at få hurtig kontrol over bordret, da Toke var uheldig med hvad han trak fra sit deck. Hvis jeg husker helt rigtigt var hans eneste unit i første runde en Undercover Urchin, som fik en Force Choke med det samme.

Jeg fik hurtigt Darth Vader ud på min side og kunne nogenlunde holde ham i stand men efter et par hurtige træk fik Toke taget 2 af mine objektiver ud og var tæt på at tage sejren.

Toke havde både Yoda, Qu Rahn og Luke ude på samme tid, og det var kun med hjælp fra mine eventskort, at jeg kunne tage dem ud. Jeg mener, at jeg fik Yoda og Luke med en Sith lightning og Qu Rahn med Deadly Sight (dette skete da Toke satte Qu Rahn til forcen og jeg havde The Plan of the Prophetess ude).

Spillet blev ændret til en kamp mode ”tiden” efter at Toke kun manglede 1 objektiv og for at gøre det værre for mig, havde han allerede fået 4 skade ind på mit sidste objektiv. Jeg skulle nu holde ham tilbage i mindst 3 runder og det så ikke alt for godt ud.

Heldigvis vidste jeg, at der var gået 2 Luke, 2 Yoda, 1 Qu Rahn og 1 Kyle på dette tidspunkt.

Toke angriber

Det første angreb Toke sendte ind var 1 stk Kyle alene. Jeg havde prisen til at forsvare og med kun 1 ekstra ikon vandt jeg edge kampen over ham og kunne holde hans angreb tilbage.

Næste angreb blev endnu 1 Kyle og 1 ekstra unit, som jeg ikke kan huske hvem var. Jeg vandt endnu engang edge kampen og kunne lukke hans side ud. Jeg spillede i sidste runde en headhunter, som kunne smide noget skade ind på Tokes objektiver og det skulle vise sig, at dette i sidste ende ville gøre forskellen for mig.

Afgørende beslutninger

For i sidste runde sendte Toke både Kyle og Lukes speeder ind for at tag objektivet og endnu engang vandt jeg edgen, som gjorde at jeg kunne fokus hele Tokes bord ned og på den måde holde ham tilbage.

Det hele endte med, at jeg tog et af hans objektiver og kunne klikke dødsstjernen op på 12 og kunne juble over at være blevet nordisk mester.

Det skal siges at alle edge kampene imod Toke var utrolig tætte, og hvis jeg blot havde tabt én af dem, havde kampen haft et helt andet udfald. Endnu engang tak til Toke for den spænding, som kom ud af vores kampe og tak til alle dem, som deltog til Nordic i København og var med til at gøre det til en fantastisk oplevelse.