Fire Kickstartere der sparker i september

af Emil Nygaard d. 25. September 2015

Vil du styre din egen TV-Station, skyde fregatter ned i rummet eller spille fede figurspil? Kig med på denne måneds fede Kickstartere.

I vores artikel om Kickstarter skrev vi om Kickstarters gode og dårlige sider, men at Kickstarter er lidt af en jungle blev ikke nævnt. For at hjælpe dig med at finde rundt i junglen, vil vi her på papskubber.dk jævnligt bringe de fedeste Kickstarter-projekter.

I denne omgang er der tale om en række fede figurspil, muligheden for at styre din egen TV-station samt et rumspil til 20 kr. inklusive fragt, hvis du blot ønsker at prøve hvordan det der Kickstarter egentlig fungerer.

Gloomhaven

Det første spil på listen er et meget ambitiøst Kickstarter projekt. Forestil dig klassiske brætrollespil som Descent tilsat en verden der udvikler sig i forbindelse med de valg, du som spiller vælger, i samme stil som de ældre Du Er Helten bøger.

Der er samtidig lagt megen vægt på kampsystemet, som virker nytænkende inden for genren. I stedet for at erklære, at man vil slå på tyven ved siden af en efterfulgt af terningslag, har hver spiller i Gloomhaven et sæt kort med. Hver spiller vælger to kort og aktiverer på tur begge kort, den øverste halvdel af det ene kort samt den nederste på det andet. Som man bevæger sig længere ned i hulen, mister man flere og flere kort, og man bliver begrænset i sine valg. Løber man tør for kort, har man tabt scenariet. Der er ikke en eneste terning i sigte.

Gloomhaven kan backes på Kickstarter for 490 kr. inklusive fragt, og i skrivende stund er der fem dage tilbage af kampagnen.

The Networks

I The Networks skal du ikke ned og lege i huler. I stedet kører hver spiller sin egen TV-station med alt fra shows af forskellige genrer, reklamer og TV stjerner. Det er spillerens opgave at jonglere de forskellige elementer på de forskellige tidspunkter. Nogle værter er bedre på visse udsendelser, og nogle reklamer rammer mere rent efter børnene er lagt i seng.

Spillet er bygget op omkring humor og mange af både udsendelserne, værterne og reklamerne refererer til tilsvarende fra virkeligheden. Spillet ser fantastisk ud, er let at lære og kan spilles af en til fem spillere.

The Networks kan backes på Kickstarter for 270 kr. inklusive fragt. Der er i skrivende stund seks dage tilbage af kampagnen.

The Others: 7 Sins

Kan du lide figurer og er du samtidig en smule træt af elvere, orker og troldmænd? The Others: 7 Sins forsøger at skabe et figurrollespil der skiller sig ud, ved at den ene spiller styrer en af de syv dødssynder der forsøger at konsumere verden.

Spillet styres som et klassisk figurbrætspil, hvor op til fire spillere styrer indsatsgruppen F.A.I.T.H. med terninger, karakterhæfter og alt dertilhørende. De forsøger at nedlægge den sidste spiller der tager rollen som en af de syv dødssynder. Hver helt er unik med forskellige egenskaber og typer af rolle, og alt efter hvilken synd de skal nedlægge udspiller scenarierne sig markant forskelligt.

Spillet styres derudover som mange af de andre tilgængelige figurrollespil. Et af de rigtig fede punkter ved The Others: 7 Sins er at det er CoolMiniOrNot der står bag udgivelsen, så man er sikker på at spillet er spækfyldt med fede figurer. Billederne der er lagt på Kickstarteren taler for sig selv, og man kan se en video der viser hvordan spillet spilles.

Spillet er i den dyrere ende, og fragten bliver udregnet alt efter hvor mange stretch goals der bliver låst op for. Indtil videre kan The Others backes på Kickstarter for 660 kr. ekslusiv fragt, men når man ser hvor meget man får med i æsken, er det måske ikke så galt endda. Der er i skrivende stund 12 dage tilbage af kampagnen.

Star Patrol: Carrier Command

Carrier Command er en lille bonus Kickstarter der skulle med på grund af dets IKEA premis. Designer Cristopher Ferguson satte sig målet, at han ville udgive et spil til 20 kr. Inkl fragt verden over. Resultatet er Star Patrol: Carrier Commander.

En til to spillere styrer hver deres hangarskib, og med en terning bestemmer man hvilke handlinger man kan tage. Alt efter hvad man slår må man aktivere enten ens hurtige små rumskibe, ens hangarskib eller torpedoskibe. Den der smadrer den andens hangarskib, vinder.
Spillet tager mellem 10 og 30 minutter, og en gennemgang kan ses på kampagnens side.

Carrier Command kan backes på Kickstarter for 20 kr. inklusive fragt og har i skrivende stund fire dage tilbage af kampagnen.