Find bønnerne frem i Pinsen

Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 25. May 2012

I kortspillet Bohnanza kæmper du med de andre spillere om at tjene flest penge på at dyrke forskellige slags bønner. Bohnanza er et af de fire kort- og brætspil, som Papskubber.dk anbefaler til pinsen. Alle fire spil er hurtige og appellerer til hele familien.

Artiklen blev bragt i avisen 24Timer den 25. maj 2012

Besværlige drømmefugle

Hjælp drømmefuglene med at sidde rigtigt

Om natten forvandles Australiens dyr til drømmefugle, og samles til rådslagning omkring den hellige sten Uluru. Det går dog ikke videre stille for sig, for de har alle deres egne særlige ønsker: ‘Hvor vil jeg sidde?’, og frem for alt, ‘hvem vil jeg sidde der sammen med?’.

I hver runde trækkes otte instruktionskort, som beskriver, hvordan hver farve drømmefugl
ønsker at blive placeret. Herefter vendes et timeglas, og det er op til spillerne at gelejde fuglene på plads, så alle får deres krav opfyldt, inden tiden løber ud. Lykkes det ikke, vanker der minuspoint.

Uluru er en fin lille hjernevrider. Det er utroligt velproduceret med lækre brikker og kort. Det er en virkelig interessant feature, at sværhedsgraden kan justeres, alt efter hvilke instruktionskort I vælger at spille med. Sværhedsgraden i Uluru kan således nedjusteres til at være meget børnevenlig og uforpligtende, eller skrues op til at være et utroligt avanceret puslespil, som det næppe er alle, der vil være i stand til at løse.

Find flere detaljer om Uluru her!


Uluru Hjælp drømmefuglene med at finde den helt rigtige plads.

Ballade i bønnemarken

Lad din indre bønnebonde slå sig løs i Bohnanza

I kortspillet Bohnanza har hver spiller to marker, hvorpå de gerne vil plante bønner for at sælge dem. Jo flere bønner du har, jo flere penge tjener du. Bohnanza er et af de spil, der ikke lyder af noget særligt, når man hører, hvad det handler om. Men lad dig ikke narre – Bohnanza har revolutioneret kortspil.

Den mest interessante funktion i spillet er, at du ikke må omarrangere kortene på din hånd. Det vil sige, at den rækkefølge, du trækker kortene i, også er den rækkefølge, de skal spilles i.

Der findes mange typer kort, men du kan kun have tre samlinger af kort ad gangen, og derfor kan det være frustrerende at sidde med kort, der ikke passer.

Der er der en masse handel indbygget i spillet. En gang i hver spillers tur ryger kortene frem og tilbage over bordet, og studehandler er der mange af. Sætningen: »Du må få en ekstra kakaobønne, men kun hvis du ikke bytter med Moster Oda!« ville ikke være uhørt i Bohnanza.

Spillet har også god humor. Spillets kort er farvestrålende, og fyldt med personlighed.
Bohnanza er et spil for hele familien, med masser af taktik og sjov.

Læs mere om Bohnanza her!

Klodsmajor for voksne

I Bandu skal der leges med klodser

Bandu – også udgivet under navnet Bausack – er nok bedst beskrevet som ‘Klodsmajor for voksne’. Det er et sjovt og kreativt brætspil, som kræver både fingerfærdighed og strategi for at vinde.

I Bandu forsøger spillerne at bygge tårne med forskellige klodser. Nogle af klodserne er
regulære firkanter, men flere af klodserne er kugler, spir, trekanter og andre skæve forme,
som gør byggeriet lidt mere kompliceret.

Ud over de mange træklodser indeholder Bandu også regler, så man kan spillet på fire forskellige måder: man kan samarbejde om at bygge et samlet tårn, konkurrere om selv at bygge det højeste tårn og så videre.

Bandu er et fremragende familiespil. Det vækker barnet i dig at skulle sidde og lege med klodser, men samtidig kræver det både fingerfærdighed og strategi, når du udvælger og placerer dine klodser.

Alle kan være med i Bandu, og alle har det sjovt, når I på nervepirrende vis bygger et tårn,
der overgår selvdet skæve tårn i Pisa.

Her kan du finde mere om spillet Bandu


Bandu Det gælder om at holde tungen lige i munden, når de voksne bygger med klodser.

Et kongerige bygget på guld

Skrab mest muligt guld sammen i dit kongerige

I Kingdom Builder forsøger spillerne at samle mest muligt guld ved at bebygge forskellige landområder. Hvordan spillerne tjener guld, ændrer sig fra spil til spil, så spillerne må tilpasse måden, som de spiller på, ved hvert spil.

Spillepladen i Kingdom Builder er sammensat af fire forskellige terrænplader. Der er i alt otte forskellige terrænplader at vælge imellem, så spillepladen varierer fra gang til gang. Samtidigt trækkes der ved spillets start tre ud af ti forskellige pointkort. Disse tre pointkort dikterer, hvordan spillerne tjener point i dette spil.

Reglerne i Kingdom Builder er hurtigt overskuet, komponenterne er velproducerede og flotte grafisk, og trods de simple regler kan Kingdom Builder faktisk stadig være lidt af en hjernevrider. Samtidigt betyder spillets varighed på 30-45 minutter, at der som regel er tid til et spil mere.

Heldigvis betyder de forskellige spilleplader og pointkort, at der er stor variation fra spil til spil, så Kingdom Builder byder altid på nye udfordringer.

Læs mere om Kingdom Builder her!