Dengang Axis and Allies erobrede amerikansk hotel-foyer

Bo Poulsen af Bo Poulsen d. 19. October 2017

I Papskubber-podcasten Papstinenser har panelet tidligere talt om krigsspil. Det fortsætter de med i denne ombæring.

Bo Jørgensen kommer i den forbindelse ind på en vild episode fra brætspilsmessen Gencon i Indianapolis, USA.

“Jeg var på Gencon for ti år siden. Jeg havde været ude at spise med nogle folk fra branchen. Jeg kom hjem på hotellet med en lille buzz – en lille Gin/Tonic til hver af skoene. Og jeg tror måske et kort øjeblik, glemmer jeg er på Gencon. Jeg kommer ind i hotel-foyeren på et Marriott Hotel. Et fint hotel på hovedgaden i Indianapolis. I foyeren er det hele lavet om til en Axis and Allies-turnering, fordi der ikke er nok lokaler. Byen omfavner messen, og de ved godt, der er rollespillere og brætspillere i byen.”

Han forklarer, at der på hotellets fine og nypolerede mamorgulv sad rækker af spillere. Der var rundt regnet 150 mand, der var i gang med at spille klassikeren.

”Fuck, hvor er det her fedt. Der sidder ikke bare en flok nørder ovre i hjørnet. Fandme nej. Der er nogle, som har erobret hele hotellet,” siger han i podcasten omkring sine tanker, da han så de mange brætspilsentusiaster.

Morten Greis giver sit besyv på, hvorfor spillet, der først blev udgivet i 1982, er så populært, at det dagen i dag stadig bliver spillet.

”Axis and Allies er krigsspilsverdens svar på Hero Quest. Forskellen er bare, at det stadigvæk er på markedet. Alle vil jo stadig spille Hero Quest, fordi de gjorde det for 20 år siden,” siger Greis og lægger dermed vægt på, at der er en stor grad af nostalgi involveret.

Han indrømmer dog, at det er noget tid siden, at han sidst har spillet Axis and Allies. Den garvede brætspiller kommer med endnu en mulig årsag til, at det 35 år gamle spil stadigvæk er populært.

”Der er ikke kommet noget oplagt alternativ, der har formået at vippe det af pinden. Derfor står det stadigvæk stærkt som brand,” lyder vurderingen.

Du kan læse mere om Axis and Allies ved at klikke her.

Husk, at du fra på fredag kan høre hele podcasten på Papskubber.dk, Facebook eller via iTunes.