De fedeste Kickstartere i November

af Emil Nygaard d. 5. November 2015

I november skal vi krydse et pirat- og monsterfyldt hav i Islebound, invadere modstanderes planeter i Dropfleet Commander, samt dykke tilbage i Super Dungeon Explores anden udgave af dets succesfulde, dødsensfarlige huler.

I November begynder kulden for alvor at ramme os. Det er mørkere udenfor, vi elsker at hygge med varm kakao og brætspil, uden at føle os skyldige over at misse solens stråler. Dog savner vi også varmen lidt, så vi tager i dag på tre vidt forskellige rejser, langt væk fra Danmark.

Islebound

I Islebound styrer du et skib med besætning, og dit mål er at samle resourcer, hyre mandskab og opføre bygninger i din hovedstad. Du kan følge stien som købmand, bygningskonstruktør eller krigsherre, og du kan rekruttere pirater og sømonstre. Når du har invaderet en by, er den din, og modstandere skal nu betale for at bruge dens unikke handlinger.

Som diplomat kan du også overtale byerne til at samarbejde, og der er derfor flere midler mod målet. Hvad end din strategi er, gælder det om at indsamle rigdom og opbygge en imponerende hjemby.

‘Release the Kraken!’ i det smukke Islebound for 420 kr på Kickstarter. Ønsker du at prøve spillet før du vælger at backe det, kan dette gøres gratis online på Tabletopia.

Dropfleet Commander

Dropfleet Commander er et figurkrigsspil, som vi kender dem fra blandt andet Warhammer-universet. Denne gang befinder vi os dog på den anden side af ozonlaget, og fokus er på invasionen af planeter som enten mennesker eller rumvæsener. Spillet blander den intense kamp mellem flotiller i rummet med angreb fra planetens overflade, og længden kan justeres fra små slag på en time til hele aftener dedikeret til flådekrig i det dybe rum.

Dropfleet Commander er et spil, der vil skabe opmærksomhed med dets flotte, store slagmarker og figurer. Invader dine venners planeter for 485 kroner på Kickstarter. Man kan købe en billigere version også, men den ovennævnte er Commander-udgaven, der indeholder nok til at to spillere kan starte spillet med det samme.

Super Dungeon Explore: Legend

Super Dungeon Explore: Legends er den definitive anden version af Super Dungeon Explore. Et spil du bør prøve, hvis du kan se dig selv elske kombinationen af digitale rollespil som Diablo eller Final Fantasy og traditionelle rollespil som Dungeons and Dragons. Spillet er proppet til randen med figurer og forskellige måder at spille på: Mod eller med hinanden. Man styrer sine helte igennem de forskellige eventyr, og de indsamler udstyr og opnår højere styrke og nye evner i løbet af en kampagne. Der er også implementeret et system til at bygge sit eget udstyr.

Der er scenarier skrevet af designerne, men det er også muligt at lave sine egne, og designerne lægger stor vægt på, at historierne betyder lige så meget for spillet som udstyr og styrke. Leder du efter det tætteste vi kommer på et brætspil, der rammer Blizzards Diablo er det muligt at backe Super Dungeon Explore:Legends for mellem 515 og 1575 kroner, alt efter hvor meget ekstra lir man vil have med. Jeg kan anbefale at starte med startpakken og senere udvide. Vær opmærksom på at kampagnen udløber den 11. november.