10 fantastisk nørdede podcasts

Bo Poulsen af Bo Poulsen d. 22. May 2019

Podcasts er det nye sort. Og der er et væld af dem derude på det store internet. Men hvis du har et ledigt øjeblik, så burde du tage en af de fem følgende nørdede podcasts i ørene.

De forskellige podcasts, som bliver præsenteret i tilfældig rækkefølge, beskæftiger sig med brætspil, gaming, film, tv-serier, rollespil og meget andet.

Larping Out Loud

Katrine Wind og Kathrine Abel inviterer lytterne med i de mange krinkelkroge i live-rollespilsmiljøet fra blackbox til Bifrost og Fastaval. Katrine og Kathrines entusiasme smitter, hvilket gør podcasten til en sand fornøjelse at lytte til.

Du kan finde podcasten her.

Troldspejlet

Man behøver næsten ikke forklare, hvad det går ud på. Helt kort guider den legendariske Jacob Stegelmann dig gennem aktuelle film, serier, tegneserier og spil. Podcasten varer i cirka en times tid.

Du kan finde Troldspejlets podcast her.

Papstinenser

Papskubbers egen podcast handler selvfølgelig om brætspil. Her diskuterer Peter Brichs, Morten Greis, Kristian Bach Petersen og Bo Jørgensen forskellige emner inden for netop brætspil – eksempelvis ‘oversete perler’, ‘dårlige kickstartere’ eller kriminalspil. Derudover bliver der bragt interviews fra forskellige store brætspils-begivenheder som eksempelvis Essen og Fastaval.

Du kan finde Papstinenser podcasten her.

Han Duo

Jacob Ege Hinchely, der i øvrigt er en del af Troldspejlets redaktion og Elias Eliot taler hver anden uge om genrefilm, spil og tv-serier.

Du kan finde podcasten her.

Krager og drager

Hvis du allerede lider af Game of Thrones-abstinenser, så er Krager og Drager måske en podcast for dig. Her debatterer værterne Thilde, Troels og Anders hvert afsnit af fantasyserien.

Du kan finde podcasten her.

Stemmernes Tårn

Komiker Christian Fuhlendorff har sat sig sammen med Jeanet Trebbien, Tony Scott, Brian Mørk og Timmi Søndergaard for at spille Dungeons and Dragons. Christian Fuhlendorff er gamemaster og præsenterer rollespillerne og lytterne for sin helt egen fantasyverden.

Du kan finde podcasten her.

Into the Game

Er en youtube-kanal, der både beskæftiger sig med brætspil og rollespil. Bortset fra et anonymt og ugoogeligt navn, som gør det drilsk at finde showet er Into the Game en god ny kilde til spil drevet af to erfarne bræt- og rollespillere, der er drevet af en stor entusiasme for deres hobby.

Du kan finde kanalen her

Vi er aldrig AFK

Niels Forsberg har dedikeret denne podcast udelukkende til gaming, som navnet også antyder. Med forskellige gæster dækker han en række emner indenfor gaming.

Find podcasten her

Lænestolsrollespil

Til hver episode af podcasten læser værterne Nis, Elias, Oliver og Morten en rollespilsbog, som er centrum for podcasten. Lænestolsrollespil er en slags meta-podcast. Lænestolsrollespil er, når man studerer rollespil fra den læste side, ikke fra den spillede oplevelse, og hvor andre podcast handler om folk, der spiller rollespil, eller om tips og tricks til rollespil, handler denne podcast om værternes læsning af rollespil.

Du kan finde mere her

Geekcast

Værterne Kasper Mortensen og Matias Stuve taler om sci-fi, fantasy, horro og superhelte. De vender film, tv, spil og tegneserier.

Find podcasten her