2 - 4 spillere
30+ min
6+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  Ticket to Ride: First Journey

  af Rasmus Ragnvald d. 20. December 2018

  Lad børnene overtage Europas togdrift. Frem med konduktørhatten og togfløjten og vind den gyldne billet.

  I Ticket to Ride: First Journey skal man bygge togbaner i Europa. Det gælder om at skaffe sig de rigtige farver togkort, så man kan få lov at bygge de ruter, som er på ens rutekort. Den spiller, som først får udført 6 rutekort, vinder.

  Hvis du kender voksenudgaven af spillet, er der faktisk ikke så meget, der er anderledes.

  Her ses spillepladen og de forskellige komponenter.

  Opsætning

  Spillepladen placeres midt på bordet, og de to kortbunker blandes. Alle får togvogne i deres spillerfarve samt 4 togkort og 2 rutekort.

  Rutekort er de ruter, man som spiller prøver at bygge. Det vil sige at bygge togruter, så man får forbundet f.eks. Paris og Berlin. Alle byer har fået et stort ikon, så børn hurtigt selv kan se, hvilke to byer der er på deres kort. Paris har Eiffeltårnet og Rom har Colosseum.

  Togkort er de kort, man bygger togbaner for. De kommer i 6 farver (hvid, rød, grøn, blå, gul og sort) samt jokere. Det kræver lige så mange kort, som ruten er lang, at bygge en rute.

  Spillets gang

  I en spillers tur kan man vælge 1 af 3 handlinger.:

  • Tage 2 togkort fra bunken.
  • Spille kort fra hånden for at bygge en rute. Der skal spilles lige så mange kort i den rigtige farve, som ruten er lang. Herefter placerer man sine togvogne på ruten.
  • Bytte sine rutekort ud med to nye.

  Når man har bygget togstrækninger, så man kan udføre sine rutekort, får man et point og med det samme et nyt rutekort.

  Herefter går turen videre til næste spiller.

  Spillets afslutning

  Spillet slutter, når en spiller har fået fuldført 6 rutekort. Denne spiller vinder den gyldne billet.

  Andre ting

  Der er mulighed for at få et rutekort, hvis man forbinder en af de 3 byer på venstre kant af brættet med en by på højre kant af brættet. Dette kort tæller med i de 6, man skal samle.

  Vurdering af Ticket to Ride: First Journey

  Rasmus Ragnvald mener ...

  Ticket to Ride: First Journey er en virkelig fin begynderudgave af det rigtige spil. En mere overskuelig spilleplade og enklere regler gør, at selv børn under 6 år kan være med.

  Hele pointdelen er fjernet i forhold til voksenudgaven, så der er maksimal fokus på at bygge ruter. Ticket to Ride: First Journey er et spil, jeg med glæde spiller med min datter, og selv som voksen er det et spil, jeg ikke bliver træt af.


  Kommentarer til Ticket to Ride: First Journey