2 - 6 spillere
60+ min
10+ år
 • strategispil
 • Fantasy
 • Regler på dansk

  Realm of Wonder

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 10. December 2015

  Der var engang et smukt og vidunderligt kongerige, hvor folk levede i fred og velstand. Kongen regerede venligt og klogt…

  Dette kunne være indledningen på et børneeventur, men er her rammen om brætspillet Realm of Wonder. For selv om kongen er klog og venlig, er der altid en eller flere, der vil være konge i stedet for kongen.
  Det er da også spillernes opgave – nemlig at styrte kongen. Men det kræver selvfølgelig forberedelse af vælte den kloge og venlige konge.

  Spillepladen i Realm of Wonder består af 3 ringe. Den mellemste og inderste ring kan dreje og derved forandre spillepladen.

  Hvad skal der ske i Realm of Wonder?

  Realm of Wonder kan beskrives som en moderne udgave af det klassiske Talisman. Spillerne skal kæmpe sig gennem et foranderligt landskab, bekæmpe hinanden, dræbe monstre, mens de samler magiske krystalkugler og løser kongens opgave. Alt sammen for, at kunne rejse til kongeslottet midt på spillepladen og blive den nye konge. Kongens opgaver varierer fra spil til spil.

  Spillets 4 faser

  Hver runde består af 4 faser. I 1. fase bruger spillerne deres magipoint til at købe magikort, forstærke deres magiske brønde eller til at dreje spillepladens roterende cirkler.

  I 2. fase spiller spillerne kort, for at bevæge sig rundt på spillepladen. Kortet viser hvor langt der kan flyttes. Kortet viser også hvem af spillerne der flytter først.

  3. fase er magifasen. Her kan spillerne kaste magi, der kan påvirke spillepladen, de andre spillere eller de andre spilleres fæstninger.

  Til slut skal spillerne flytte deres spillebrikker. Antallet af felter spillebrikken skal flytte, afgøres af de kort, der er blevet spillet i fase 2 og 3. Når spillerne flytter rundet på spillepladen, er der mulighed for at udføre forskellige handlinger. I tårnene kan spillerne finde skjulte skatte, monstre eller magiske kort.

  Spillets 6 flotte spillebrikker. Hver figur giver spilleren en særlig evne.

  Hver spillers figur har særlige evner, der kan påvirke spillets gang. F.eks. kan Golemen flytte gennem stenmure, mens Kyklopen kan dykke fra et sted ved kysten til et andet sted i samme region.

  Hvem vinder?

  Den spiller der først udfører kongens opgave, slår 3 monstre ihjel eller finder 3 magiske krystalkugler og herefter rejser ind til slottet, vinder spillet.

  Vurdering af Realm of Wonder

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Realm of Wonder ser rigtig flot ud og de små miniature er super flotte. Illustrationerne og pappet er af høj kvalitet. Men, for der er et men, spillet virker ikke så godt, som der ser ud. Et af spillets hoved-features er den drejende spilleplade. Når man spiller spillet, virker det ikke som om, at denne effekt har særlig stor betydning. Karakterenes forskellige evner minder alt for meget om hinanden. Kortene er flot illustrerede, men der mangler noget hjælpetekst eller symbolik, som kan hjælpe med at afkode hvad kortet gør eller skal bruges til.

  Alt i alt virker det lidt som om, at spillet lige skulle have været spiltestet et par gange endnu, inden det blev udgivet.


  Kommentarer til Realm of Wonder