Legacy of Dragonholt

af Rasmus Ragnvald d. 10. May 2018

Tag med tilbage til de gode gamle dage, hvor man spillede "Sværd og Trolddom". Denne gang er du ikke alene, men har dine venner med. Lav jeres eventyrgruppe og, genoplev glæden ved vælg-din-egen-vej-historier.

I Legacy of Dragonholt er vi tilbage i de gode gamle “Sværd og Trolddom”-bøger. Du er helten, og du kan vælge, om du vil slås med orken (gå til side 54) eller gemme dig (gå til side 128).

Dette spil tager den gamle klassiker og giver den et nyt pift. For nu har I mange flere muligheder for at skabe jeres egne karakterer, og jeres valg har faktisk betydning for jeres senere muligheder i historien.

Spillets opsætning

Hver spiller får et person-ark, hvor denne laver sin karakter i eventyret. Der skal vælges: race, profession, køn, alder, evner, laves en baggrundshistorie og en fysisk beskrivelsen af hver spillers karakter.

Når alle har deres helt klar, går spillet igang.

Det hele starter på en støvet landevej på vej til Dragonholt, hvor I følges med to personer, som også skal til Dragonholt. Turen derhen er introscenariet, og I bliver ført ind i reglerne undervejs.

Spillets forløb

Efter hvert tekststykke får I nogle valg. Så vil I gå til højre ad vejen gå til 45, eller vil I gå ind i huset gå til 15.

Undervejs i historien krydser I jeres tidsforbrug og vigtige historiepunkter af og holder styr på, hvilke evner jeres helte har. Alle disse ting har betydning for, hvilke valg I kan tage et givet sted i historien. Det kunne se ud på følgende måde.

“I er ankommet til en kro.
Hvis der er gået fire eller mere tid, gå til 1459, ellers gå til 3021”

“En dværg står med hævet økse og slår ud efter dig.
Vil du bruge et skjold, gå til 2314.
Har du evnen undvige, gå til 4115.
Ellers gå til 2343.”

Når man spiller som gruppe, får hver spiller en handlingsbrik. Når I skal tage et valg, vælger I en fra gruppen som spilleder. Denne spiller mister sin handlingsbrik og bliver spilleder til næste valg. Det er dennes evner og udstyr, der kan hjælpe jer det næste stykke tid. Når alle har været spilleder, får alle deres handlingsbrik tilbage. Det gør, at når man spiller som gruppe, kan det være vigtigt at vælge den rigtige som leder. Da der godt kan gå lang tid, før man vil kunne bruge heltens evner igen.

Spillets afslutning

Vides ikke. Så langt er der ikke blevet spillet endnu, men der skulle være til ca 20 timers spiltid. Historien er dog lavet, så der er gode steder at gemme spillet og komme tilbage dagen efter.

Ekstra ting

Spillet giver mulighed for senere at få nye evner til sin helt. I spillet vil du også holde styr på, hvor meget du har trænet forskellige ting. Når du har trænet nok, vil du kunne bruge XP til at få ekstra evner.

Vurdering af Legacy of Dragonholt

Rasmus Ragnvald mener ...

Jeg er meget glad for dette spil. Der er ikke et brætspil i klassisk forstand, men et vælg-din-egen-vej-historie-spil. Det er fedt, at man kan spille som gruppe, for det gør det fint at spille med kæresten, hvis hun er til denne genre. Det er let at tage frem og hurtigt at gemme igen. Begge dele kan gøres på under to minutter.

Det er muligt at spille flere spil på en gang, dog skal man være klar over, at det jo er samme historie. Men det vil være forskellige oplevelser, alt efter hvilken karakter man spiller og hvilke valg, man har taget i historien.


Kommentarer til Legacy of Dragonholt