2 - 4 spillere
15+ min
8+ år
 • familiespil
 • Kingdomino

  af Rasmus Ragnvald d. 27. July 2017

  Kingdomino er et hyggeligt familiespil, som er let at lære og har en dybde, som gør spillet godt til alle aldre. Ideen er, at du bygger et kongerige af brikker, der alle er delt i to områder som dominobrikker.

  Opsætning af spillet

  Hver spiller modtager en farve og en borg, som danner udgangspunkt for deres kongerige.

  Spillets forløb

  Hver runde lægges der 4 brikker op. Disse sorteres efter værdi. I første runde blandes spillerfarverne og der trækkes en spillerrækkefølge. Spillerne vælger nu en brik efter tur. Når alle har valgt en brik vendes et nyt sæt brikker. Turrækkefølgen til næste runde bestemmes ud fra sidste rundes brikvalg. Turrækkefølgen er fra laveste briknummer til højeste ud fra sidste rundes valg.

  Når du vælger en brik, skal denne lægges til dit kongerige. Brikkerne lægges efter dominoregler, så en ende skal passe sammen med en af de brikker den lægges op af. Din borg tæller som alle farver. Den anden ende behøver ikke at passe.

  Alle brikker skal lægges inden for et 5×5 område. Din borg behøver dog ikke være i midten af dette 5×5 område.

  “Spillets afslutning”

  Efter 12 runder slutter spillet. Alle landområder man har bygget giver point. Hvert område giver antal felter ganget med antal kongekroner i området. Den med flest point vinder.

  Vurdering af Kingdomino

  Rasmus Ragnvald mener ...

  Et lille fint spil, der kan tages frem når man lige står og skal have udfyldt en halv time og som kan spilles af alle aldre. Spiller gerne dette spil igen.


  Kommentarer til Kingdomino