2 - 4 spillere
25+ min
6+ år
 • børnespil
 • Go nutz

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 11. December 2014

  I Go nutz skal der samles nødder. Men det gælder ikke bare om at rage til sig, for egern er kræsne og vil kun have en af hver farve. Desværre er det ikke ufarligt at løbe rundt i skovbunden. Man er konstant nødt til at ændre rute, så man ikke bliver snuppet af ræven. Heldigvis kan man jo altid sende den rødpelsede satan efter konkurrenterne, eller måske bruge en af de magiske kogler til at hjælpe sig lidt på vej.

  Setup

  • Spillerne vælger hver en farve og placerer egernbrikken i den valgte farve på det matchende startfelt på spillebrættet.
  • Koglekortene blandes, og hver spiller får to kort, som vedkommende holder skjult.
  • Spillerne slår om, hvem der starter. Den, der slår højest, er startspilleren.

  Runder i Go nutz

  I din tur ruller du terningen og flytter det antal felter, som den viser.

  • Hvis du når til et nøddefelt, må du gerne stoppe, selve om du ikke slog det præcise antal øjne. Lander man på et nøddefelt, får man et nøddekort i samme farve. Man kan dog kun have et i hver farve.
  • Hvis du slår en 1’er, flytter du som normalt, men skal desuden flytte ræven. Den begynder uden for brættet, så første spiller, der slår 1, placer den på spillebrættet. Den må ikke placeres på nøddefelter og felter, hvor der står et egern.
  • Hvis du lander må et koglefelt, må du trække et koglekort fra bunken.
  • Hvis du lander på et felt, hvor der står et andet egern, udbryder der koglekamp. Begge spiller slår med terningen, og den, der slår højest, må tage et kort fra koglekortbunken.
   Når du er færdig med din tur, sender du terningen videre til næste spiller i urets retning.

  Ræven

  Egern

  tør ikke passere det felt, hvor ræven står. Man må ikke rykke sit egern hen til ræven og derpå bagud i samme slag. Man skal i stedet bruge hele slaget til at gå en anden vej.

  Koglekort

  Der findes seks forskellige koglekort. Det er kun den aktive spiller, der må spille koglekort. De må spilles når som helst i spillerens tur – det gælder dog ikke kortet hop over ræven. Man må gerne spille flere korte samme tur. Når kortet er spillet, lægges det i en skraldebunke.

  Sådan vinder du spillet

  Den spiller, der først får samlet nødder i alle fem farver, vinder.

  Vurdering af Go nutz

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Go nutz er udgivet af danske Skyhigh Games, der også står bag quizsuccesen Timeout. Det er et klassisk slå-med-terningen-og-flyt-det-antal-felter spil, der sådan set lige så godt være udkommet i 1980’erne eller 1990’erne. Koglekortene og ræven ændrer spillet fra at være et rent heldspil til også rumme et element af strategi, men held med terningen er stadig det vigtigste.
  Det positive er, akkurat som med Ludo, at børnene har mulighed for at tæve de voksne. Det negative er, set fra voksenperspektivet, at man kommer til at kede sig.


  Kommentarer til Go nutz