2 - 6 spillere
20+ min
15+ år
 • familiespil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Relateret læsning


  Ego Pictures

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 23. September 2013

  I Ego Pictures gælder det om at regne ud, hvordan dine modspillere tænker. I hver tur bliver en af spillerne præsenteret for nogle billeder, som han skal forholde sig til. Det kan for eksempel være, hvilket af billederne man bedst kan lide, eller hvilket af billederne man forbinder med et bestemt ord. De andre spillere skal forsøge at gætte, hvad man har valgt. De kan vælge at satse mere, hvis de er meget sikre på at kende svaret. Rigtige gæt udløser jetoner, og vinderen er den, der har scoret flest jetoner til slut.

  Setup

  • Hver spiller får et sæt sorte svarbrikker (mærket I, II og III) og 10 hvide jetoner.
  • Puljeskålen placeres midt på bordet, og der anbringer 10 hvide jetoner for hver deltager. Altså 30 jetoner, hvis I er tre spillere.
  • Billedkortene blandes, og der trækkes tre kort, der lægges midt på bordet med forsiden op ad. De tre hvide billedbrikker mærket I, II og III placeres i numerisk rækkefølge ud for de trukne billedkort.
  • Ordkortene blandes, og så er I klar til at spille.

  Runder i Ego Pictures

  Den ældste spiller begynder. Turen går i urets retning.

  Når det er din tur, skal du rulle terningen. Hvis terninger viser …

  • 1: Træk et ordkort og læs det første ord/dilemma på kortet højt. Vælg nu hvilket af de tre billedkort, du bedst forbinder med ordet/dilemmaet. Gå derpå til gættefasen.
  • 2: Træk et ordkort og læs det andet ord\dilemma på kortet højt. Vælg nu hvilket af de tre billedkort, du bedst forbinder med ordet/dilemmaet. Gå derpå til gættefasen.
  • 3: Træk et ordkort og læs det tredje ord\dilemma på kortet højt. Vælg nu hvilket af de tre billedkort, du bedst forbinder med ordet/dilemmaet. Gå derpå til gættefasen.
  • P: Træk et ekstra billedkort, som vises til alle. Vælg hvilket af de tre billedkort, du mener hører bedst sammen med det billede, du netop har trukket. Gå derpå til gættefasen.
  • Glad smiley: Beslut dig for, hvilket af de tre billedkort, du bedst kan lide. Gå derpå til gættefasen.
  • Sur smiley: Beslut dig for, hvilket af de tre billedkort, du mindst kan lide. Gå derpå til gættefasen.

  Gættefasen

  Den aktive spiller vælger nu i hemmelighed den svarbrik, der har samme nummer som det valgte billede. De øvrige spillere skal derpå gætte, hvilke billede der er valgt. Når de har besluttet sig, tager de i hemmelighed den af deres svarbrikker, som har samme nummer som det valgte billede. Desuden tager de en eller to jetoner, afhængigt af hvor sikre de er. Alle spillere afslører derpå deres valg.

  • For hver spiller, der har gættet rigtigt, modtager den aktive spiller en jeton fra puljeskålen
  • Spillere, der har gættet forkert, afleverer de satsede jetoner til puljeskålen.
  • Spillere, der gættede rigtigt, beholder deres jetoner og modtager et tilsvarende antal fra puljeskålen.

  Det valgte billede-kort lægges derpå over i en skraldebunke og der trækkes et nyt til at erstatte det. Turen går derpå videre til næste spiller.

  Hvis en spiller løber tør for jetoner, må man ikke længere gætte med på de andre deltageres svar. Men i spillerens egen tur kan han vinde jetoner, ved at de andre spillere gætter korrekt, hvorefter man atter kan gætte med i de andre spilleres ture.

  Sådan vinder du spillet

  Når der ikke er flere jetoner i puljeskålen, slutter spillet. Hvis nogen spillere mangler jetoner i den afsluttende gætterunde, får de nogen af de overskydende, der ikke blev lagt i puljeskålen fra start (anbefaler Papskubber.dk. Det fremgår ikke af reglerne).
  Spillerne tæller nu deres jetoner op, og den, der har flest, har vundet. Hvis nogen står lige, deler de sejren (har Papskubber.dk igen besluttet. Det fremgår ikke af reglerne).

  Vurdering af Ego Pictures

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Ego Pictures er et hurtigt og fornøjeligt brætspil. Der er nemt at sætte op, og reglerne er forklaret i løbet af ingen tid.
  Man kan med fordel kræve, at alle forklarer deres valg – både den aktive spiller og gætterne. Hvorfor er det lige, at man ikke kan lide netop det billede. Det forlænger spilletiden, men gør samtidig spillet mere underholdende.


  Kommentarer til Ego Pictures