2 - 4 spillere
30+ min
8+ år
 • familiespil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Relateret læsning


  Ego Family

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 29. November 2015

  EGO familyI EGO family gælder det om at kende de øvrige spillere bedst.

  Ego Family er endnu et skud på Ego-stammen fra Game Inventors, og spillet er – som navnet antyder – rettet mod familen, det vil sige voksne og børn. Spillet er på dansk, selv om navnet indikerer noget andet, og akkurat som i grundugaven af Ego gælder det om at gætte, hvad den aktive spiller har svaret. Spillet er dog gjort mere familievenligt ved, at man ikke risikerer at miste jetoner undervejs i spillet. Spørgsmålene – som der er 300 af – er selvfølgelig også blevet mere familievenlige.

  Setup

  • Hver deltager vælger en farve og placer sin deltagerbrik i den valgte farve foran sig. Desuden placeres 15 jetoner i spillerens farve midt på bordet.
  • Hver deltager får et sæt svarbrikker (fire styk).
  • Bland spørgsmål-kortene, og placer dem, så alle kan nå dem.

  Runder i Ego Family

  Yngste spiller begynder.

  I din tur trækker du et spørgsmål-kort, som du læser højt for de øvrige spillere. Derpå beslutter du, hvilket svar du vil give (altså hvilke du mener er det mest korrekte). Dette markerer du ved hjælp af dine svarbrikker. De øvrige spillere må ikke vide, hvad du svarer. De skal nemlig nu gætte, hvad du har svaret. Det markerer de ved hjælp af deres svarbrikker – ligeledes i hemmelighed.
  De kan dog, hvis de er i tvivl om svaret, lægge to svarbrikker, hvilket kaldes et splitsvar.
  Derpå afslører du dit svar, hvorpå de øvrige spillere viser, hvad de har gættet.

  • Du får en jeton i din farve for hver spiller, der har gættet dit svar.
  • Hver spiller, der gættede dit svar, får to jetoner i sin farve. Brugte spilleren et splitsvar får han/hun dog kun en jeton.
   Først tager du dine vundne jetoner, og derpå skiftes spillerne med at tage deres eventuelle præmie i urets retning.
   Turen går nu videre til spilleren til venstre for dig.

  Sådan vinder du Ego family

  Den spiller, der først får 15 jetoner, vinder. Flere spillere sagtens kan nå op på 15 jetoner i samme runde, men den, der først trak jetoner i runden, er vinder af spillet.

  Vurdering af Ego Family

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Styrken ved Ego Family er – i forhold til klassiske quizspil – at paratviden ikke hjælper dig. Det er dit kendskab til de øvrige spillere, der afgør, om du vinder eller taber. Det gør spillet til et væsentligt bedre spil, når de forskellige generationer skal dyste. Svagheden er, at hvis der er en deltager med, der ikke kender de andre særlig godt, er vedkommende meget dårlig stillet. Med andre ord fungerer spillet bedst, når alle kender hinanden.
  Ego Family var nomineret i kategorien Årets selskabsspil ved Guldbrikken 2015.


  Kommentarer til Ego Family