3 - 6 spillere
90+ min
13+ år
 • temaspil
 • Horror
 • City of Horror

  Helle Perrier af Helle Perrier d. 24. December 2015

  Åh, nej! Zombier … igen.

  Hvis du endnu ikke har fået nok af de horder af zombier, der fylder godt op populærkulturlandskabet, så kan det være, du skal forsøge dig med City of Horror. Spillet er fra 2012 og hører vist under kategorien: ”Hellere dem end mig”-spillene. For en af os, eller rettere; mange af os skal dø, sådan er det bare, og det skal helst ikke være mig. Så hvad med en lille, hurtig demokratisk afstemning – vi er vel stadig civiliserede mennesker? – eller en forhandling, så det er hende dér, den gamle dame, der bliver skubbet ud på parkeringspladsen til horden af frådende zombier.

  Bare rolig, helikopteren er på vej

  Jeres lille zombie-inficerede by består af ni forskellige områder. Der er kirken, banken, hospitalet, våbenlageret og korsvejen. Der er desuden tre veje og over det hele hæver vandtårnet sig. Hver spiller kontrollerer en lille gruppe af overlevende, antallet afhænger af, hvor mange I er der spiller.
  Hver karakter har nogle unikke evner; den skrigende blondine tiltrækker eksempelvis ekstra zombier, nørden kan jage zombier væk og den gravide kvinde har to stemmer, når der er et eller andet, der skal afgøres.
  Desuden er der en række actionkort, der gør livet lidt lettere for dig, og nogle gange gør livet lidt mere surt for dine ”venner”.

  Selve spillet foregår over fire runder, der hver repræsenterer en time. Helikopteren er såmænd på vej, det er bare lige med at hænge i lidt endnu, men det kan nu være svært nok. Når fjerde runde er slut, vinder den spiller der har flest point – dette er en kombination af antivirus-tokens, dåsemad og levende karakterer. Du kan ikke komme med helikopteren uden et skud antivirus. Alle der mangler, dør øjeblikkeligt, når helikopteren lander.

  Selve spillet

  I hver runde vælger man at flytte en af sine karakterer. Valget af sted foregår i det skjulte, så det er ikke til at vide, hvor de andre er på vej hen. I starten af hver runde kommer der nemlig også en ordentlig stak zombier til byen, og er man så heldig at have en karakter i vandtårnet, kan man se, hvor zombierne angriber, og hvor eventuelle antivira og actionkort havner.

  Hvert eneste sted i byen har en eller anden faktor (de skal overstige et vist antal) der bestemmer, hvornår zombierne angriber. Derfor gælder det om at kunne flytte zombier, dræbe zombier eller først og fremmest placere sig så strategisk, at man ikke er der, hvor blodsudgydelserne sker.

  Der er naturligvis ikke plads til alle, og når flokken forsøger at klemme sig ind gennem døren til kirken, er der bare nogen, der ikke kommer med. Derfor må man jo skubbe nogen ud på parkeringspladsen, så zombierne kan kaste sig over dem i stedet. Hvem der ryger ud, bliver afgjort ved afstemning. Alle dem der er til stede peger på den person, som de mener skal forlade stedet. Man må gerne love hinanden tjenester eller ting til gengæld for at der bliver peget på en anden end én selv, så det kan sagtens føre til nogle heftige diskussioner.

  Efter fire timer kommer helikopteren og henter alle dem, der har været så heldige at overleve OG har en antidote. Vinderen er den, der har flest point.

  Vurdering af City of Horror

  Helle Perrier
  Helle Perrier mener ...

  City of Horror er et spil, der har rigtig mange fantastiske elementer – uforudsigelighed, panik, rygstikkeri og forhandling. Der er naturligvis også en vis grad af strategi, da man skal være snedig for at placere sine karakterer dér, hvor de ikke bliver spist. Det hjælper helt klart at have en person i vandtårnet, men det er naturligvis kun lige indtil det bliver sprunget i luften. Det skal også lige nævnes, at spillet kan spilles af op til seks personer, og at det helt klart er sjovest, jo flere man er.

  Det er helt bestemt et spil, for dem, der ikke tager ting alt for personligt. Der er en meget stor grad af ”Ha, der fik du den,” i spillet og det skal man kunne håndtere. Det kan godt være du lige er blevet sparket ud af banken og er blevet ædt foran dine tidligere venner, men til gengæld havde du lige et actionkort, der sendte tre zombier til kirken, hvor alle dem der troede de var i sikkerhed, nu skal finde en, der bliver ædt.
  City of Horror er et ganske underholdende spil. Det har dog ikke den store dybde og selve den taktiske del fylder ikke alverden. Men når man lige får styr på reglerne, så er det faktisk et spil, hvor langt de fleste vil kunne være med. Men husk nu, det er kun for sjov … eller næsten.


  Kommentarer til City of Horror