2 - 4 spillere
90+ min
11+ år
 • krigsspil
 • temaspil
 • Science fiction
 • BattleCars

  Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 31. March 2010

  BattleCars er udgivet i 1982 af GamesWorkshop, og kvaliteten af spillet er derfor papir og pap, som man nu lavede spil dengang.

  I spillet tager hver spiller rollen som piercet punker i en Mad-Max setting, hvor kampen om liv og død udkæmpes fra pansererede personbiler med raketter, olie og maskingeværs ild.

  Setup

  Først bygger du banen. Det vil sige, sætter en række træer, boligblokke og andre sjove forhindringer op på banen. Dernæst vælger hver spiller en bil-skabelon og konstruerer bilens specifikke udrustning.

  De yderste store hvide bokse er rustning (panser), som starter med at være tomme – men eftersom man gradvist tager mere og mere skade, lægger man røde skades-markører på felterne.

  Der er tomme felter på bil-skabelonen som har navne – for eksempel Steering-computer eller lignende. De øvrige tomme bokse er våben-kasser, som du fylder ud med våbenbrikker.
  Shells og rockets må kun pege fremad eller bagud.

  Runderne

  Spillerne skiftes nu til at flytte deres biler og skyde på hinanden. Forskllige våben har forskellige distancer og evner. Maskingeværene kan dreje og skyde i 360 grader om bilen, mens raketter kun kan suse ligeud. Så der skal man først bringe bilen in-line med det man skyder efter.


  Kommentarer til BattleCars