4 - 4 spillere
60+ min
12+ år
 • familiespil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Partners

  Jesper Hagen af Jesper Hagen d. 20. May 2013

  Partners er en underholdene og let tilgængelig nyfortolkning af brætspilsklassikeren Ludo. Terningen er skiftet ud med kort, og hver spiller har en partner, som de skal spille sammen med. Spil dine kort rigtigt – ellers kommer du måske til at slå din partner hjem!

  Sådan starter I Partners

  De fire spillere deler sig i to hold. Spillepladen lægges på bordet og spillerne placerer sig således at de sidder overfor deres respektive partnere.

  Spillerne placerer deres brikker på startfelterne, der vælges en dealer, som blander og giver kort. Hver spiller får fire kort.

  I er nu klar til at spille Partners.

  Runder i Partners

  Hver runde indledes med, at spillerne bytter ét kort med deres respektive partnere. Spillerne må ikke tale om, hvilke kort de vil bytte og kortene skal udveksles hemmeligt. Herefter starter spilleren til venstre for dealeren med at spille et af sine kort.

  I Partners er terningen byttet ud med kort

  For at kunne flytte en brik ud af startfeltet kræves der et kort med et hjerte.

  Hvis en spiller har en eller flere brikker, som er kommet ud af startfeltet, er det kortenes værdi, der afgør, hvor mange felter der må flyttes.

  Nogle af kortene har særlige funktioner:

  Flyt fire felter baglæns
  Byt rundt på to brikker efter eget valg
  Der kan flyttes syv felter, som kan fordeles ud på flere brikker

  Når spillerne har spillet ét af sine kort, går turen videre til den næste spiller.

  Hvis en spiller ikke kan bruge nogle af sine kort, for eksempel fordi spilleren ikke har nogle hjerter og derfor ikke kan komme ud af startfeltet, lægger spilleren sine kort ned foran sig og sidder over resten af runden.

  Når alle spillere har brugt deres fire kort, giver dealeren fire nye kort, og spilleren til venstre for dealeren lægger igen ud, med at spille kort.

  Ligesom i Ludo er det muligt at slå modstanderens brikker hjem, hvis man lander på det samme felt. Det er også muligt at komme til at slå en af sin partners brikker hjem.

  Lander man på et felt, hvor der står to af modstanderens brikker, er det den brik, der lander på feltet, der bliver slået hjem.

  Og vinderne er…

  Ligesom i Ludo, gælder det i Partners om at få sine brikker først ind i målfelterne i midten af brættet. Når den ene spiller har fået sine egne brikker i mål, må spilleren efterfølgende bruge sine kort til at flytte med sin partners brikker.

  Vinderne er således det hold, der først får alle deres otte brikker ind i målfelterne.

  Vurdering af Partners

  Jesper Hagen
  Jesper Hagen mener ...

  Partners er et let tilgængeligt og hyggeligt spil, som med fordel kan smides på bordet i familiens skød eller i forbindelse med et besøg hos et vennepar.

  Selve partner-aspektetet spiller i starten af et spil ikke den store rolle, men som spillet skrider frem bliver det mere og mere afgørende, at partnerne får udvekslet de helt rigtige kort.

  Spillets ene store svaghed er det faktum, at det er et spil for lige præcis fire spillere. Det sætter sine begrænsninger.

  Alt i alt er Partners dog et spil med ganske god underholdningsværdi.


  Kommentarer til Partners