2 - spillere
30+ min
15+ år
 • familiespil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Relateret læsning


  Right or Wrong

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 10. September 2014

  “En gennemsnitsamerikaner holder for rødt lys i sin bil i seks måneder af sit liv” eller “Flagermus flyver altid til venstre, når de forlader en hule”. Disse er blot to af de i alt 600 påstande, som spillerne i Right or Wrong skal gætte om er rigtige eller forkerte.

  Right or Wrong er et quizspil, hvor det ikke er nødvendigt at kunne svaret. Man skal blot kunne gætte på, om påstanden på kortet er sandsynlig eller ej. Nemt, underholdende og lige til at gå til.

  Sådan kommer du i gang med Right or Wrong

  Hver deltager eller hvert hold skal have 6 svar brikker – W1, W2, W3 og R1, R2, R3. Brikkerne bruges til at angive om spillerne eller holdet mener, at påstandende på kortet er rigtige eller forkerte – Right or Wrong.

  Runder i Right or Wrong

  Spillerne skiftes til at læse et opgavekort højt. Et opgavekort indeholder tre opgaver, og spillerne skal herefter gætte om de tror påstanden er rigtig og forkert. Dette markeres ved at ligge en svarbrik for hver opgave.

  Hvis spillerne tror at påstand ét er rigtig, lægges R1 brikken og hvis de tror påstand ét er forkert, lægges W1. Brikkerne lægges med talsiden opad, så de andre spillere ikke kan se hvad man har svaret.

  Når spillerne har svaret på alle tre opgaver, afslører oplæseren de rigtige svar. Hvert rigtig svar giver ét point.

  Den spiller eller hold der først opnår 20 point, har vundet spillet.

  Vurdering af Right or Wrong

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Right or Wrong giver quizgenren et lille twist, ved at lade spillerne gætte på, om påstanden er rigtig og forkert. Det betyder, at man ikke nødvendigvis skal kende alle de rigtige svar på forhånd, men blot gætte på om påstanden er sandsynlig eller ej, hvilket gør det muligt at spille mod “trivia-geniet” og stadig have en chance.


  Kommentarer til Right or Wrong