Vinderne af Guldbrikken 2019

Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 20. oktober 2019

Årets børnespil: Rhino Hero: Super Battle

Fra 5 år. 2-4 spillere.
Spilletid: 20 min.
Udviklet af Scott Frisco & Steven Strumpf

Kapow! Lav svedige superhelte kampe, men pas på ikke at vælte korthuset! Superheltene Giraffe Boy, Batguin og Rhino Hero kæmper alle om at komme nå helt til tops i det høje korthus, som I gradvist bygger på bordet i ’Rhino Hero: Super Battle’. I en suveræn blanding mellem leg og spil skal I både bygge etage efter etage med kort, men også drille hinanden og altid passe på de frygteligt irriterende Spider-Monkeys.

Årets Familiespil: Copenhagen

Fra 8 år. 2-4 spillere.
Spilletid: 40 min.
Udviklet af Asger Harding Granerud og Daniel Skjold Pedersen
Grafisk design af Markus Erdt

Nyhavn er synonym med vand-idyl, smuk arkitektur og god øl, men i det dansk designede brætspil ‘Cøpenhagen’ er bydelen skuepladsen for en kamp om at bygge de mest harmoniske og højeste huse. I en lydefri kombination mellem klassikere som ’Tetris’, ’Ticket to Ride’ og ‘Patchwork’ bygger det ad nye veje med sublim finish, smukt design og et opfindsomt spildesign, der altid giver hele familien følelsen af “bare en tur til”. Et af de bedste dansk designede brætspil nogensinde.

Læs mere om Copenhagen her

Årets Voksenspil: The Quacks of Quedlingburg

Fra 12 år. 2-4 spillere.
Spilletid: 45 min.
Udviklet af Wolfgang Warsch,
Grafisk design af Dennis Lohausen.

Kvaksalverne flokkes om kunderne i den driftige by Quedlingburg, men hvem er den bedste i flokken? I dette originale voksen-spil dyster I om at brygge de bedste eliksirer og heksebryg, og gør gradvist jeres poser med ingredienser bedre og stærkere. Men hvor langt tør I gå for at brygge den bedste mikstur, fordi faren for eksplosion stiger for hvert eneste træk. ‘Quacks’ er et opfindsomt, aktivt, stærk tematisk og forfriskende foranderligt strategispil med imponerende store muligheder for genspilning.

Årets Selskabsspil: Decrypto

Fra 12 år. 3-8 spillere.
Spilletid: 30 min.
Udviklet af Thomas Dagenais-Lespérance

Kan du finde på de bedste kodeord, der får dit eget hold til at associere korrekt, men samtidig er skrupforvirrende for modstanderholdet? Ordenes magt sættes i spil i det geniale spion-ordsspil ‘Decrypto’, der handler om at skabe de bedste ledetråde til eget hold, men med de samme ord lede modstanderholdet på afveje, da de hele tiden lytter med og prøver at afkode jeres kommunikation og gætte jeres ord. ‘Decrypto’ er et par hak sværere end ‘Codenames’ at komme i gang med, men er over tid fænomenalt medrivende, mere taktisk og langt mere inkluderende, da begge hold er mere i gang samtidig.

Årets Kenderspil: Keyforge

Fra 12 år. 2 spillere.
Spilletid: 30 min.
Udviklet af Richard Garfield

I over 25 år har samle-kortspillet ‘Magic’ fortryllet verden, men nu er et stærkt alternativ landet i form af ‘Keyforge’. Dysten står stadigvæk mellem to spillere, der nu konkurrerer om at færdigstøbe tre magiske nøgler ved at angribe hinanden med monstre og magi.
Der skal tænkes hurtigt og taktisk, og det originale twist ved ‘Keyforge’ er, at alle samlinger af kort, der bruges i spillet kun findes i ét eksemplar i hele verden. I udfordrer derfor hinanden med unikke kort, hvilket kræver snarrådighed, taktisk snilde og køligt overblik. ‘Keyforge’ videreudvikler de bedste elementer fra ‘Magic’, og skaber et suverænt og skarpt kortspil for to.

Juryens Specialpris: Chronicles of Crime

Fra 12 år.
1-4 spillere.
Spilletid: 60-90 min.
Udviklet af Lucky Duck Games,
udgivet af Asmodee / Spilbræt.dk.

Hvem er morderen? Hvordan skete det, og ikke mindst hvorfor? Hvis du sluger krimigåder på skærm og skrift råt, så er brætspillet ‘Chronicles of Crime’ himmelsendt. Her skal I sammen som detektiv-hold knække mordgåder med hjælp af særlige kort og en imponernede velfungerende app.

Ved at scanne QR-koder på kort skal I afhøre og indsamle information om sagernes persongalleri, deres alibier, adfærd og færden. Det hele føles som at være en del af Rejseholdet, og der kan tilmed tilkøbes nye mordmysterier via appen, så på den måde har udviklerne skabt en perfekt ramme for interaktive mordgåder. ‘Chronicles of Crime’ er en original kombination mellem et brætspil, en mordroman og et digitalt adventure-spil.

Kilde: Guldbrikken.dk


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk