Bedste brætspil på NGJ12 kåret

Jacob Herold af Jacob Herold d. 30. januar 2012

Nordic Game Jam samler hvert år op til 300 mennesker til en weekends kreativ produktion af spil i enhver størrelse. På mindre end 48 timer samles deltagerne i små hold, brainstormer en idé og arbejder derefter i døgndrift på at få søsat en lille spilproduktion inden deadlinen rammer søndag kl 14.

Brætspil er ved at blive en større del af eventet, der ellers har mest fokus på spil af den elektroniske slags, og i år var der mulighed for at vinde et sponsorat til en prototype, så idéen kan manifesteres i dejligt pap.

Der var massere af spøjse indslag, herunder et spil om Buddhistiske munkes selvmord og et omkring øl, æbler og rejse i tiden.

Vinderen blev dog spillet Mussades, der finder sted i eksotiske omgivelser. Spillerne er medlemmer af en røverbande, der skal flygte fra kaliffens palads. Spillerne bevæger sig hen over spillepladen, der konstant udvides som spillet folder sig ud. Pladen kan maksimalt bestå af tre hexagoner på én gang, hvilket betyder at når den forreste spiller træder ind i et nyt område, forsvinder det bagerste med det samme, sammen med de spillere der nøler efter.

Projektets side kan ses her, mens en lille video, der forklarer konceptet kan ses her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk