American Tabletop Awards 2021

af Leon Castro Lagunas d. 10. April 2021

Den amerikanske pendant til Spiel des Jahres har netop fundet de bedste spil fra det forgangne år. Disse spil fejres med prisen American Tabletop Awards 2021.

For 3 år siden stiftede en række eksperter fra spilindustrien i USA American Tabletop Awards (ATTA) som alternativ til Spiel des Jahres i Tyskland. Priserne som uddeles er i de 4 kategorier: Early Gamers, Casual Games, Strategy Games og Complex Games. Spillene repræsenterer de bedste nye spil, og med 2021-priserne fejrer man således de bedste spil fra 2020.

Vinderne blev:

Abandon All Artichokes

Abandon All Artichokes fra Gamewright vandt årets Early Gamers-pris. Dette er et simpelt kortspil til spillere fra 10 år og op. Målet er at være den første spiller, der trækker en fuld hånd af grønsagskort, vel at mærke uden artiskokker. Det gøres ved at bruge kortenes egenskaber til at luge ud i kortene og flytte artiskokkerne til kompostbunken. Spillet kommer i en praktisk transportabel æske, der gør det velegnet til bilture og mindre sammenkomster.

Spillet er designet af Emma Larkins.
Læs mere om nomineringen her.

The Crew: The Quest for Planet Nine

The Crew: The Quest for Planet Nine, fra KOSMOS, vandt årets Casual Games-pris. Dette er et kortspil, hvor man som besætning skal arbejde sammen for at komme igennem en række udfordringer. The Crew præsenterer et nyt spin på en klassisk genre, og er et kooperativt whist-spil. Spillet starter let, så fleste kan være med, men efterhånden som man klarer flere og flere missioner, bliver det sværere og sværere. Et fremragende spil for fans af både klassiske kortspil og moderne brætspil.

Spillet er designet af Thomas Sing.
Læs mere om nomineringen her.

Calico

Calico fra Flatout Games vandt årets Strategy Games-pris. Dette er et tankevækkende tile-laying-strategispil, hvor man som amatørfiltmager skal optjene knapper og tiltrække katte til sit flotte mønstrede quilttæppe.
Netop spillets kunstneriske udtryk er med til at gøre spillet tiltrækkende for mange spillere. Spillet opleves ofte som en smule mere udfordrende end først antaget, da dine valg tidligt i spillet får konsekvenser for dine muligheder senere.

Spillet er designet af Kevin Russ.
Læs mere om nomineringen her.

Dominations: Road to Civilization

Dominations: Road to Civilization, fra Holy Grail Games, vandt årets Complex Games-pris. I Dominations skal spillerne tage en tidlig og umoden civilisation og udvikle den til at blive en stor blomstrende nation. For at nå dertil skal du placere brikker og samle viden på tværs af flere områder. Med denne nye viden kan du så bygge byer og monumenter mm. Der er mange detaljer at holde øje med, hvis du vil vinde, og det er en sand fornøjelse, når alle planer til sidst falder på plads.

Spillet er designet af Éric Dubus og Olivier Melison.
Læs mere om nomineringen her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk