2 - 5 spillere
20+ min
7+ år
 • familiespil
 • Kortspil
 • Zany Penguins

  Bo Poulsen af Bo Poulsen d. 3. January 2019

  Kortspillet Zany Penguins er uden tvivl inspireret af succesen fra det animerede univers, hvor pingviner med drømme om at overtage verdensherredømmet er ganske populære.

  Den popularitet har Bruno Cathala og Matthieu Lanvin gravet ned i og skabt Zany Penguins.

  Her skal op til fem spillere kæmpe om fem forskellige strategiske zoner – rummet, junglen, byen, arktis og ørkenen.

  Sådan spiller du Zany Penguins

  Spillerne starter med to kort på hånden.

  I starten af hver runde trækker spillerne to kort hver og giver herefter to kort videre – en til hver sidemand. Herefter vælger spillerne et kort, som man vil lægge i en strategisk zone.

  Man vinder en strategisk zone ved at have flest point i den, når spillets ottende runde er overstået. Her tæller man pointene i toppen af kortet.

  Fidusen er bare, at man kun får point for de kort, man har på hånden, der svarer til den strategiske zone, man har vundet eller har indflydelse i.

  Så det er en balancegang mellem at dominere flest muligt zoner og samtidigt have nok point på hånden til at vinde, når spillet er ovre. Hvis man lagt kræfter i en strategisk zone, men ikke dominerer den ved spillet slutning, får man kun point for et kort. Og det er kortet med den laveste værdi.

  Derudover kan man få hjælp fra nogle af kortene med lavere værdi som:

  • Ninjatvillingerne: Man må spille et ekstra kort i sin næste tur.
  • Kamikazeen: Ødelægger alle kort, der bliver spillet i runden, som har en værdi på 7 eller derover.
  • Spotteren: Man må vente med at vælge det/de kort, man spiller, indtil de andre spillere har vist deres.

  Vurdering af Zany Penguins

  Bo Poulsen
  Bo Poulsen mener ...

  Zany Penguins er et hyggeligt og komisk lille fillerspil, hvor alle kan være med, og det er på ingen måder sprogafhængigt.

  Selvom det er et meget simpelt spil, så er der nok ‘strategi’ i forhold til, hvor man skal satse sine pingviner, at der er en reel udfordring. Det bliver dog en smule svært at bibeholde det forkromede overblik, når man er fem spillere. Jeg synes, at 3-4 spillere er det perfekte spillerantal.


  Kommentarer til Zany Penguins